Житель Шаччини розповів про строкову службу в винищувальній авіаційній ескадрильї

27 Листопада 2020, 17:15
3548

Військова служба за контрактом в Збройних Силах України – це почесний обов’язок громадянина щодо захисту своєї держави. Це служба для справжніх чоловіків, які впевнено та обдумано роблять свій крок, керуючись патріотичними настроями.  

До їх числа можна зарахувати жителя села Самійличі Олександра Стреху. Минуло чотири місяці, як хлопець пройшов строкову військову службу  в 39-ій бригаді тактичної авіації, що розміщена на базі «Озерне» у Житомирській області (раніше - винищувальна авіаційна ескадрилья). Після отримання повістки, він активно готувався до виряджання і, пройшовши нелегку службу, тепер з гордістю розповідає про здобутий життєвий та військовий досвід. І якщо коротко, то це звучить так: «Змінився: змужнів та набрався розуму». Олександра дивує той факт, чому інші юнаки нехтують своїм обов’язком, адже натепер у ЗСУ - відмінне речове, харчове та технічне забезпечення, відсутня дідівщина. Серед командирського складу завжди знайдуться люди, які певною мірою замінять батьків:  допоможуть порадою і ділом, підтримають психологічно, а коли потрібно – справедливо покарають. 

Стройова та фізична підготовка, стрільби, наряди – все це хоч і складно, та цікаво. Але найбільше враження на Олександра справила чимала кількість відремонтованих та модернізованих літальних апаратів, серед яких були й винищувачі.

-Польоти у частинах відбувалися щотижня, інколи - по декілька змін. Саме в Озерному випускники Харківського національного університету повітряних сил опановували бойовий винищувач Су-27. А це – неймовірне, захоплююче видовище, - ділиться незабутніми враженнями мій співрозмовник.

Та скільки б позитивних моментів не було у строковій службі, хлопці, втомлені довгою розлукою з рідними, хлопці чекають на «дембель». Олександр не був виключенням, але, знаходячись під впливом особистих вражень, трохи відпочивши, вирішив підписати контракт  на проходження служби у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді — військовому з'єднанні у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України, що базується у Львові. Там на нього вже чекають друзі, колишні строковики.

Батьки не в захваті від вибору сина, бо контрактна служба на відміну від строкової, передбачає перебування у зоні ООС. Але він вже доросла, свідома людина, тож має право на власний вибір. Юнак вважає, що повинен пройти певні життєві іспити, загартувати свій характер та навчитися долати труднощі.

-В мене немає страху, бо коли всі будуть боятися та уникати служби, то що буде далі з нами? Не виключено, що згодом обдумаю питання про навчання та продовження військової кар’єри, - додає на завершення розмови Олександр Стреха.

Людмила МАКСИМЧУК






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром