Світязь: дитячий оздоровчий табір "Супутник" відкриває сезон

06 Червня 2017, 08:00
13588

5 червня розпочався заїзд першої зміни дітей в літній оздоровчий табір «Супутник», який розташований на мальовничому березі заповідного озера Світязь.

Цього року в найбільшу здравницю на початку літа прибуде для змістовного відпочинку та цілющого дозвілля майже 140 волинських дітей - інформує Волинська газета.

Веселими речівками та щирими емоціями зустрічають у «Супутнику» своїх нових друзів. Цього року директором табору, замість багаторічної Людмили Кіліби призначено педагога з Шацька Валентину Стаднік, на чиї плечі й лягло основне навантаження з організації безпечного та змістовного відпочинку та оздоровлення дітей.

Їй у цьому влітку 2017-го допомагатимуть кухарі з Колківського вищого професійного училища, вихователі з усіх шкіл області, а також вожаті – вихованці з Київського національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, Київського університету імені Бориса Грінченка, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Національного університету «Острозька академія», педколеджів із Луцька і Володимира-Волинського.

Валентина Андріївна не приховує, що задоволена підготовкою до першої зміни, а тому разом із педагогами, вихователями, обслуговуючим персоналом готова подарувати дітям незабутні спогади про «Супутник».

–Путівки в «Супутник» коштують хоча й недешево, але користуються величезним попитом, – сказав голова обкому профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський, який на правах господаря комплексу особисто прибув на озеро Світязь, щоб проконтролювати початок сезону. – Для дітей членів нашої профспілки одна путівка на 2 тижні з 5-разовим харчуванням вартує 1100 грн, а іншим батькам доведеться заплатити за своїх дітей повну вартість – 4500 грн. Втім, до початку цього сезону нам вдалося багато чого зробити. Наприклад, капітально реконструювали приміщення для душових кімнат, якими користуватимуться окремо хлопчики й дівчатка. Тут – новітні технології, зокрема, система підігріву води за допомогою енергії сонця. Зроблено й цивілізований туалет, який разом із душовими підключено до централізованої системи каналізації.

Все це, а також неперевершене диво природи – озеро Світязь привертають до себе увагу бажаючих оздоровити дітей звідусіль, і не лише з освітянської галузі. Тож уже й Поромівська об’єднана територіальна громада взяла приклад із ковельчан, які торік делегували у «Супутник» своїх діток, і придбала для юних мешканців Іваничівського р-ну певну кількість путівок. Так само, як і адміністрація луцького підприємства «Кромберг енд Шуберт» та багатьох інших установ та організацій нашого краю.

Отже, «Супутник» відкриває сезон на другий день Святої Трійці!

Світлана КОМА.

Коментарі
15 Червня 2018, 17:24
ЯК доїхати з Шацька
15 Червня 2018, 17:24
Як Доїхати з шацька?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39