В Україні діють нові санкції за порушення карантину: як працюють полісмени

23 Листопада 2020, 10:20
1449

Від 21 листопада в Україні діють нові санкції за порушення карантину. Також впродовж вихідних полісмени стежать за дотриманням вимог «карантину вихідного дня», передбаченого рішенням Уряду.

На цьому наголосив голова Нацполіції Ігор Клименко під час селекторної наради із керівниками регіональних підрозділів поліції, повідомляють в управлінні комунікації Національної поліції України.

Відповідно до прийнятого Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»,  перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема – респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

«Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів. Але першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника», – роз’яснив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Крім того, у суботу та неділю полісмени на території держави проводять рейдові перевірки, аби проконтролювати дотримання суб’єктами господарювання рішення Уряду щодо «карантину вихідного дня».

Поліція закликає всіх дотримуватися встановлених правил карантину, адже вони покликані зберегти життя та здоров’я громадян і стримати поширення коронавірусної інфекції на території України.

Коментарі
23 Листопада 2020, 13:45
Санкції бувають не тільки до агресора, а й до свого народу?
23 Листопада 2020, 23:01
Сказали б прямо в казні миш уже засмерділась скиньтесь люди добрі хто скільки може
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024