Стоматолог із Шацька безкоштовно лікував українських бійців у Маріуполі

21 Листопада 2020, 15:45
3568

У рамках унікального Всеукраїнського волонтерського проєкту «Тризуб Дентал»  приватний стоматолог Валерій Сергієвич,  у м. Маріуполь в полк «Азов», тиждень безкоштовно лікував зуби українським воїнам. У складі команди волонтерів-стоматологів шачанин подарувала гарну посмішку близько сотні захисникам України.

Лікарі проєкту «ТриЗуб Дентал» – це волонтери-ентузіасти, що вже шостий рік працюють уздовж лінії розмежування на Сході України, кавалери ордена «Народний Герой України». Нині діють 8 машин надання стоматологічної допомоги військовослужбовцям у районі проведення ООС та ще один надпотужний стаціонарний стоматкабінет, який базується у Карлівці Донецької області. Лікують бійців професійні стоматологи зі всієї України, які по черзі заїжджають на передову та міняються щотижня.

Валерій Сергієвчи відгукнувся на запрошення колеги взяти участь у ротації в полку «Азов»,та погодився долучитися до проєкту.

Мобільний стоматологічний кабінет – це вантажівка, відповідним чином переобладнана волонтерами «ТриЗуб Дентал». Кабінет повністю обладнаний сучасною технікою та інструментами: є комп’ютерний візіограф, рентгенологічне обладнання, апарати для стерилізації. Тобто устаткування всередині машини таке, що не всі клініки можуть похвалитися. У такому мобільному автокабінеті пацієнти мають змогу отримати весь спектр стоматологічної допомоги – не лише лікування, а й видалення зубів і навіть протезування. Усі процедури повністю безкоштовні для наших воїнів. Тут стоматологи надають кваліфіковану допомогу та працюють із відмінними матеріалами та сучасним обладнанням. Технікою, обладнанням й матеріалами бойовим лікарям допомагають різні фірми та члени стоматологічної спільноти: хтось грошима, хтось продукцією, інші – власними руками.

"Ми працювали з восьмої ранку й «до останнього клієнта», Ділили роботу відповідно спеціалізації. В день лікували 10- 15 бійців". – каже Валерій Павлович.

Валерій Сергієвич перебувавши в м. Маріуполь отримав позивний «Сивий», досвід, який набув під час роботи із колегами використовує у своїй роботі. «ТриЗуб Дентал» працюватиме, допоки триває війна, але найбільше задоволення від роботи і впевненість у потрібності справи приносять щирі та здорові усмішки воїнів та вдячність бійців, які захищають українські землі від ворога.

Наталія Новікова

1

1

1

1

1

1

1

2

 

Коментарі
22 Листопада 2020, 03:46
Респект. Завжди лікую всі 32 в Сергійовича )
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024