В Україні з'явиться нова десятигривнева монета

20 Листопада 2020, 14:00
2528

З 19 листопада в обіг ввели нову памятну українську монету номіналом 10 гривень.

Про це повідомляють в Національному банку України. 

Виготовили монету зі сплаву на основі цинку, вага - 12,4 грами.

Всього таких монет виготовили один мільйон.

Присвячена монета правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні. Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі – емблему Державної прикордонної служби України; унизу написи - 10 гривень 2020; стилізовані гілки: праворуч – лаврова , а калинова ліворуч, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч.


 

На реверсі монети розміщено: угорі написи – Державна прикордонна служба України, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.



 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024