Шацька амбулаторія отримала автомобіль

19 Листопада 2020, 20:15
2687

Ключі від новенького «Рено-Дастер» вручили 19 листопада Світлані Крецу, директору КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», його використовуватимуть у роботі Шацької амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Службовий автотранспорт для медичних працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини придбаний коштом субвенції з державного бюджету. Сьогодні, 19 листопада, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко оглянув транспортні засоби, після чого 40 автомобілів попрямували у сільські населені пункти області, аби забезпечувати доїзд сімейних лікарів до пацієнтів. Надходження ще 7 автомобілів очікується, – повідомляють у пресслужбі Волинської ОДА.

Читайте також:  Шацька амбулаторія отримає автомобіль

Сучасні автомобілі марки Reno Duster закуплені за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Загальна вартість придбаних автомобілів становить 19,7 млн грн. Відтак, завдяки спецтранспорту, сімейні лікарі зможуть надавати медичну допомогу жителям сіл більш оперативно.

На думку голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, отримати 40 автомобілів для регіону – це суттєва підтримка держави на розвиток сільської медицини. І це вкотре підтверджує, що в країні велика увага приділяється вдосконаленню системи охорони здоров’я.

«Мені приємно констатувати той факт, що волинська медицина все більше розвивається, розбудовується медична інфраструктура, а лікувальні заклади оснащуються новим обладнанням і транспортом, – зауважив очільник області. – У цивілізованій країні медицина повинна бути якісна і доступна незалежно від місця проживання. І в селі, і в місті люди повинні отримувати висококваліфіковану медичну допомогу».

«Вітаю усіх, і медиків, і пацієнтів, яких будуть обслуговувати ці автомобілі,  – сказав Юрій Погуляйко. – Дякую усім за скоординовану та успішну проведену роботу і бажаю головного – здоров’я».  

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук наголосив, що це вже третій новий автомобіль, який протягом останнього часу отримали медики Шацької районної лікарні та висловив вдячність Волинській ОДА та Волинській обласній раді за підтримку.

1

2

1

1

1

1

2

1

1

1

1

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024