В Кабінеті Міністрів вирішили як розбудовувати туристичну і транспортну інфраструктуру Шацького національного парку

19 Листопада 2020, 12:24
2301

Кабінет Міністрів визначив як пріоритетні проєкти із розширення міжнародного пункту пропуску «Ягодин» та будівництво туристичної і транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку. Загалом у затвердженому переліку 103 пріоритетні інвестпроєкти до 2023 року.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна,  розпорядження уряд затвердив із триденним доопрацюванням на засіданні в середу 18 листопада.

Згідно з проєктом розпорядження, чотири зі 103 проєктів передбачають фінансування повністю коштом держбюджету і ще 43 проєкти – частково коштом державного та/або місцевого бюджету.

Зокрема розширення міжнародного пункту пропуску «Ягодин» планують реалізувати виключно коштом держбюджету.

А будівництво туристичної і транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку має відбуватися за рахунок інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету (плюс кошти міжнародної технічної допомоги).

Як зазначено в документі, серед пріоритетних інвестпроєктів – організація виробництва ШВЛ коштом інвестора, держбюджету та інших джерел, а також будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (гарантування екологічної безпеки в Києві) – коштом інвестора.

Крім цього, серед пріоритетних проєктів – будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

Серед інвестпроєктів, які планують реалізувати коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги, – модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП «Антонов», ракетно-космічний комплекс повітряного старту, міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван – платформа розвитку Карпатського регіону.

Крім того, планується реалізувати проєкт із підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет – виключно коштом держбюджету.

За рахунок інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету також планується реалізувати будівництво сміттєспалювальних заводів у Краматорську і Маріуполі, а також звести Центр олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром