Благодійники вручили подарунки дітям Шацького району

31 Травня 2017, 23:00
3209

Що може бути щасливішим за дитинство, за роки, в яких кожна дитина має почувати себе безтурботною, щасливою, оточеною любов'ю рідних та близьких. На жаль, не всім дітям дано в житті таке щастя.

На даний час в Шацькому районі на обліку у службі у справах дітей перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, сім'ї яких опинилися в складних життєвих обставинах. Саме цим категоріям дітей депутати Шацької об’єднаної територіальної громади Світлана Гошовська та Тетяна Терета спільно з громадською організацією «Квітка Полісся», яка працює за підтримки благодійного фонду «Дізар» Петра Нестерука, власника відпочинкового комплексу «Nester-House», що в с.Світязь, до Дня захисту дітей вручили подарунки.


 

Для сімей, де виховуються діти таких категорій, були придбані чималі продуктові набори (крупи, макарони, борошно, олія, томатна паста), а для дітей – шоколад та коробки з печивом, круасанами, тістечками.

Спочатку депутати відвідали Галину Кузьменко, яка разом із трьома малолітніми дітьми, матір'ю та сестрою проживає в селі Смоляри-Світязькі. Родина мешкає у старенькому будинку, з облупленими стінами та підгнилою підлогою. Галина зараз працювати не може, бо доглядає кількамісячне немовля, тож продукти харчування будуть  підтримкою для сім'ї хоч на деякий час. А діти, звичайно, чи не найбільше раділи солодощам.


 

Разом із представником ГО «Квітка Полісся» в Шацькому районі Олександром Статкевичем депутати відвідали родину Сиротюків, яка опинилася в складних життєвих обставинах та в якій виховується 12-річна Дарина (дівчинки, на жаль, вдома не застали). Їм також були вручені продукти харчування, а для дитини залишили солодощі.

1

 

Раділи подарункам, допомозі та увазі сім'ї з Шацька: Надія та Василь Терета, на вихованні яких - 14-річний внук (він є напівсиротою, а маму позбавили батьківських прав); Надія Мохнюк, яка разом із чоловіком виховують трьох дітей, позбавлених батьківського піклування (одна з них – вже повнолітня дитина); Світлана Фортуянова з донькою Софією (мама потребує дороговартісних ліків, і через хворобу не може знайти роботу), а також родина Гридяєвих, які виховують хвору на рак внучку Вікторію (дівчинці 7 років), тож усі кошти родини йдуть на лікування.

«Звісно, це найменше, чим можна допомогти таким діткам та їхнім родинам. Але благодійність у житті таких сімей, а особливо дітей, має бути. Так, ми не зможемо змінити умов, в яких вони проживають, але дати дітям хоча б кількахвилинну радість від отриманих подарунків ми зобов’язані. Хотілося б, щоб таких людей було більше,» - говорять благодійники.

1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром