Офіцерів запасу будуть призивати на військову службу в Збройні сили України

30 Травня 2017, 20:50
3941

Міністр оборони України підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні сили України.

Про це інформує Кадровик–01.

Сьогодні, 30 травня 2017 року, на брифінгу в Києві начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Артур Артеменко повідомив:

–П’ять хвилин тому я отримав інформацію, що Міністр оборони Семен Полторак підписав наказ про призов офіцерського запасу на військову службу. Тепер наказ передадуть до Мін’юсту. Строк служби за призовом офіцерів запасу — 18 місяців.

Призвуть осіб віком до 43 років, які не служили в армії, але мають вищу освіту не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри і мають первинне офіцерське звання.

За призваними офіцерами запасу зберігаються робоче місце і середній заробіток (ст. 119 КЗпП у редакції, що діє з 7 січня 2017 року). Після призову офіцери протягом 3 місяців пройдуть додаткову підготовку в навчальних закладах Міноборони. Відтак їх призначать на посади у військових частинах і підрозділах, які не залучаються в АТО.

«Залучення офіцерів до АТО можливо лише після укладання ними добровільного контракту і виявлення бажання служити в таких підрозділах», — зазначив Артеменко.

За словами Артеменка, соціальний захист офіцерів за призовом відповідає рівню, що отримують офіцери-контрактники. Хоча наказ про призов офіцерів запасу підписано лише сьогодні, військкомати готувалися до призову заздалегідь. Так, на Львівщині, за словами Львівського обласного військового комісара підполковника Олександра Тіщенка, вже відібрали більше 50% офіцерів для вручення повісток.

«Люди повинні розуміти, що коли йшли навчатися на військову кафедру, то давали присягу офіцерів і повинні виконати свій обов’язок», — зауважив воєнком Львівщини. 

Ольга Догадіна, експерт MCFR Кадри

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39