Вибори: чому в Ковельській районній раді залишиться лише один представник від Шацької громади

12 Листопада 2020, 14:45
5370

На місцевих виборах 25 жовтня шачани обирали з числа кандидатів представників до Шацької селищної, Ковельської районної та Волинської обласної рад.

Уже 20 листопада новоутворена Ковельська районна рада збирає своє перше сесійне засідання, на якому вступить в свої права. Шацька районна рада втратить повноваження, а сама установа розпочне процес ліквідації.

Як відомо, Шаччина отримала три депутатські мандати у Ковельській районній раді зі 42. У виборчих перегонах місця в райраді отримали:

  • Полінкевич Анатолій
  • Сацюк Неля
  • Вензловський Роман

Двоє із кандидатів, також пройшли до Шацької селищної ради, тож якщо вони відмовляться від можливості ввійти в депутатський склад Ковельської районної ради, тоді їх займе кандидат відповідно партійного списку. І це уже не будуть представники Шацької громади.

Район.Шацьк поспілкувався з кандидатами, які стоять перед вибором, який депутатський мандат обрати.

Неля Сацюк повідомила, що уже написала відмову від депутатства в районній раді, а хоче залишитися в депутатській раді Шацької ОТГ. Місце депутата отримає наступний в списку кандидат від партії «Європейська солідарність».

Не хоче в Ковельську районну раду й Анатолій Полінкевич, представник «Слуги народу». Чоловік вважає, що новоутворена районна рада – формальна, а всі повноваження в ОТГ, тож в приорітети – депутатство в Шацькій селищній раді.

Роман Вензловський, як повідомили в штабі партії «Батьківщина», готує документи аби стати депутатом Ковельської районної ради.

Тож чи будуть брати до уваги в Ковельській районній раді думку лише одного депутата, що представлятиме Шацьку ОТГ?

–Вважаю, що відмова від депутатства у Ковельській райраді не на користь інтересам Шацької громади, оскільки ми не матимемо достатнього представництва. А оскільки ще до кінця не визначено повноважень районного рівня є небезпека бути не почутими при прийнятті важливих рішень. Тим більше, що партії не втратили б квоти у селищній раді, а змогли б додатково завести своїх кандидатів по списку нижче. А так їх місця займуть представники іншої, не Шацької громади, які будуть відстоювати інтереси виборців сусідніх місцевих рад. Тому потрібно було правильно розставляти пріоритети та власні амбіції, - коментує ситуацію Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Нагадаю, до складу Ковельського району входить ще 22 об’єднані громади, окрім Шацька.

Читайте також: Відомо, хто із шачан пройшов до Ковельської районної ради

 

Коментарі
12 Листопада 2020, 17:24
почали скидати маски з себе і показувати свої істинні наміри, що вони хочуть тільки землю дерибанити а не представляти інтереси місцевих в новоутвореному районі.
12 Листопада 2020, 17:42
от і почали відкриватись істинні наміри депутатів , які хочуть тільки дерибанити землю а не представляти інтереси Шацька
12 Листопада 2020, 17:53
Перебуваючи в Ковелі землею в Шацьку не торгонеш! І інші схемки та проєктики.
12 Листопада 2020, 19:23
Правильно робите шановні депутати. Не слухайте голову отг. Він так навмисно говорить. Напевно сам би так само зробив.
13 Листопада 2020, 00:20
та кожен може зробити як хоче, але треба формувати партійні списки так, щоб якщо шацький відмовляється від депутатства то на його місце заходить теж шацький лиш інший
13 Листопада 2020, 11:34
Бо :<br/>-Карпук став головою райради виключно через Укроп - одноразовий проєкт як гумовий виріб ;<br/>-Жінка, яка набрала лише 36 голосів виборців, стане депутаткою Волиньради;<br/>-Торгаші у нашій владі ніколи не кинуть свій бізнес. Порошенко яскравий приклад.
13 Листопада 2020, 12:55
попрацювали на партію, а не на своїх виборців
14 Листопада 2020, 01:18
Моє рішення свідоме і зважене. Я залишаюсь там, де можу бути більш корисною для своїх виборців. Маю право на власну позицію. Питання не в кількості депутатів, а в їх ефективності. Ніколи не сприймаю серйозно коментарі людей, які ховаються за видуманими іменами. Майте сміливість говорити відкрито.
14 Листопада 2020, 19:40
І хтось повірить, що можна легко поставити магазин на території школи,.? і всі класні керівники з адміністрацією школи не корумповані Вами? , і чоловіка, вигнаного з міліції за ту саму корупцію, поставити головою ветеранів?!!
14 Листопада 2020, 20:04
Я особисто бойкотую Глобус сацюків!<br/>Є купа інших магазинів з людськими цінами. <br/>А там хай купляє директор із своєю жінкою і..
14 Листопада 2020, 21:19
ніхто не сумнівається в вашій ефективності, особливо це буде помітно в деклараціях як вони зміняться за рік))
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром