Скільки госпітальних округів матиме Волинь, - буде відомо за тиждень-два

29 Травня 2017, 16:05
1220

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає, що область не потребує більше трьох госпітальних округів. Про це йшлося сьогодні, 29 травня, під час оперативної наради, – повідомляє «Волинська правда».

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що на сьогодні Кабмін затвердив кількість госпітальних округів для 12 областей і міста Києва. Щодо Волині ж далі триває аналіз внесених пропозицій. Нагадаємо, що раніше Волиньрада подавала на розгляд Кабміну пропозицію щодо створення в області восьми госпітальних округів. Утім, уряд на такий розподіл не погодився і повернув пропозиції на доопрацювання. Під час же останнього засідання комісії облради з питань охорони здоров’я депутати висловили позицію, що в області варто створити щонайменше п’ять госпітальних округів із центрами у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Любомлі.

«Найближчий тиждень-два буде кінцеве рішення щодо госпітальних округів на Волині», – зауважив Ігор Ващенюк. Натомість Володимир Гунчик додав, що вважає, що до того, що Волинь досі не має остаточного рішення щодо госпітальних округів, довів популізм.

«В нас питання продовжує висіти в повітрі. Іде незрозуміла мені боротьба за округи, які лобіюються окремими людьми. Таке враження, що хтось для себе якесь тепле місце готує. Незрозуміла ситуація, бо є рішення, що буде фінансуватися не центр округу, а округ загалом», – висловився голова ОДА.

Він також додав, що, на його переконання, в області має бути три госпітальні округи. «Як треба ще раз організувати дискусію, то зробіть, але із залученням спеціалістів, а не популістів», – порадив очільник області Ігорю Ващенюку.

Коментарі
29 Травня 2017, 21:40
тино мабудь кидай своє тепле місце
29 Травня 2017, 23:11
НЕ БУДЕ ГУНЧИКА А НАМ ЖИТИ І НЕ ТРЕБА ЗДАВАТИСЬ
30 Травня 2017, 01:01
мині здається дибаль заседився на тому місци
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024