Шацька районна рада віддає свої повноваження стосовно комунального майна

10 Листопада 2020, 17:05
4518

5 листопада відбулося позачергова 49 сесія Шацької районної ради під головуванням Сергія Карпука.

До порядку денного винесено 11 питань. Вони стосувалися внесення змін до районного бюджету та припинення повноважень Шацької районної ради як засновника комунальних установ, – повідомляють в пресслужбі райради.

Зміни до бюджету стосувалися видатків на зарплати та утримання комунальних установ районної ради, деяких закладів культури.

Окрім цього, перерозподілили цим рішенням не використані кошти, які повернули сільські ради: Пульмівська сільська рада повернула 80 000 гривень, які давали на облаштування обеліска, Світязька сільська рада – 24 463 гривень на капремонт внутрігосподарських каналів, Піщанська сільська рада – 50 000 гривень на дитячий садок та клубні заклади.

Депутати підтримали дофінансування ремонту ФАПу села Пулемець 50 000 гривень, 50 000 гривень на облаштування дитячого майданчика в селищі Шацьк, 100 000 гривень на будівництво світлофорного об’єкта на перехресті вулиці 50 років Перемоги та вулиці Степана Шковороди, 30 000 гривень виділили для ремонту власного житла особі з числа сиріт. 7 000 гривень депутати передбачили на новорічні заходи, 10 000 гривень – підтримка участників АТО.

Також депутати своїм рішенням установили, як виняток, що залишки невикористаних цільових коштів, отриманих із районного бюджету селищним бюджетом, зберігаються на рахунках загального фонду селищного бюджету для здійснення витрат у 2021 році з урахуванням їх цільового призначення.

За рішеннями депутатів, з 16 листопада будуть припинені повноваження Шацької районної ради, як засновника таких установ:

  • «Шацької районної лікарні Шацької районної ради»,
  • Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району,
  • Трудового архіву Шацького району,
  • усіх закладів культури Шацького району,
  • усіх закладів освіти Шацького району.

Шацькій селищній раді передадуть усі повноваження, права та обов’язки засновника цих установ, в тому числі приймати рішення щодо будь-яких змін.

Шацька районна рада передала в оперативне управління Шацькій селищній раді «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької районної ради Волинської області» та земельну ділянку і майно, що обліковується на балансі Шацької районної ради.

У зв’язку з вилученням з оперативного управління та передачі у власність Шацькій селищній раді з 16 листопада вищезазначених установ, зупинені їх повноваження як головного розпорядника коштів.


1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024