В Шацькому суді виправдали водія, який відмовився від огляду Драгером

09 Листопада 2020, 17:59
5201

Шацький суд під час відеотрансляції з Березнівським районним судом Рівненської області розглянув справу про адміністративне правопорушення.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

8 серпня громадянин України, інженер ремонту сільськогосподарської техніки ТОВ "Івенрайс" о 5 ранку їхав автомобілем Мітсубісі Оутлендер вулицею Набережна, що в селі Світязь.

Поліціянти зупинили та виявили, як вказано у протоколі,що у чоловіка явні ознаки алкогольного сп`яніння (почервоніння обличчя, тремтіння пальців рук, запах алкоголю з ротової порожнини). Однак, відмовився від проходження медичного огляду для визначення стану алкогольного сп`яніння приладом "Драгер", оскільки сумнівався в справності приладу.

Як розповів адвокат водія у судовому засіданні,  у лікарню їхати автомобілісту ніхто не пропонував, хоча у разі незгоди водія на проведення огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння огляд проводиться в закладах охорони здоров`я.

Також адвокат зазначив, що протокол про адміністративне правопорушення складався у відсутності двох свідків, які є обов`язковими у разі відмови водія транспортного засобу від проведення огляду в закладі охорони здоров`я.

Інспектори поліції пояснили, що свідки не залучалися, оскільки була рання пора доби і їх неможливо було знайти.

Суд дійшов до висновку, що протокол про адміністративне правопорушення оформлений з порушенням вимог законодавства.

Окрім того, із дослідженого в суді відеозапису з бодікамери поліцейського не встановлено, що інспектори поліції пропонували пройти медичний огляд на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції у закладі охорони здоров`я. В матеріалах справи немає й направлення на огляд водія на стан сп`яніння до медичного закладу.

Суддя прийшов до висновку, що винуватість водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, доказами не доведена, а тому провадження в справі закрили за відсутністю в діях події складу адміністративного правопорушення.

Вилучені водійські права повернули власнику.

Коментарі
09 Листопада 2020, 23:12
Але хіба водій не був у лікарні? Чи спеціально не покликали на суд лікаря і медсестру за свідків, бо адвокатом був юрист лікарні?
09 Листопада 2020, 23:53
"Проффесіонали..."
10 Листопада 2020, 01:27
Адвокат - Захарчук М.І.<br/>В матеріалах за посиланням в статті вказано, що водію не запропонували звертатися в медустанову
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024