Як світязянка творить магію романтичних побачень

08 Листопада 2020, 11:38
8519

Вишукана вечеря, келихи з шампанським, квіти, теплі вогники свічок і кохана людина поруч…

Щоб опинитися на березі озера Світязь в такій атмосфері, деякі пари долали сотні кілометрів. Їхали сюди з Києва, Полтави, Львова, везли  спільні спогади, почуття – те сокровенне й неосяжне, що зветься коханням. А вже Світязь, величний, синьоокий, окутаний легендами, творив тут з ними справжні дива… Спонукав дивитися один на одного і на стосунки свіжим поглядом, заново проживати щасливі миті і знову закохуватися в партнера.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Таку здатність Світязя бути мрійливим  і дарувати любов відкрила в ньому Марія Ханзерук. Світязянка понесла її в люди, започаткувавши чудову традицію проведення романтичних побачень і святкових вечер на березі волинської перлини. Стартував її незвичайний проєкт нинішнього літа. Завдяки йому 9 закоханих пар з різних куточків України відчули на собі магію кохання по-світязьки.

2

 

А от Марія, після закінчення літнього сезону, почала напрацьовувати нові ідеї «…створення романтичного міфодизайну в сфері туризму на прикладі Шацьких озер».  Саме так у соцмережах вона називає те, чим займається, сподіваючись, що в майбутньому з цього виросте щось масштабне, надзвичайно цікаве, самобутнє і привабливе для туристів.

Вперше про цю можливість популяризації території вона почула, будучи студенткою університету в Ужгороді. Її, на той час майбутню фахівчиню у сфері туризму, навчали на прикладі Закарпаття, що гостей у регіон можна заманити колоритними фестивалями, цікавими маршрутами, місцевими смаколиками тощо. І там, зі слів Марії, все це направду на досить високому рівні.

«А що ж у нас, на Шацьких озерах? Ну, є пончики, риба… І все. Мало надати людям житло і нагодувати, їх потрібно здивувати, зачарувати, вразити і викликати бажання приїхати сюди ще не один раз», – запевняє світязянка.


 

Марія Ханзерук є організаторкою і ведучою весільних церемоній, в тому числі виїзних, що відбуваються на березі озера. Якось у березні, на початку карантину, шукала в інтернеті ідеї для цих подій і натрапила на картинку: просто в морі стоїть красиво сервірований стіл для двох. Подумала, а чому б не біля озера?.. Новий задум романтичного побачення почала відразу втілювати в життя: віднайшла вдома старого стола, два дерев’яні стільці, пофарбувала їх. Подбала про реквізит: скатертину, свічки, посуд. До речі, колоритні блакитні тарілки, що нагадують озера, – це авторська робота, замовляла їх Марія в гончарному цеху Львова.

Щоб потенційні герої романтичних побачень уявили, що на них чекає, наша землячка разом з командою однодумців відзняла відео. В головних ролях Максим та Анастасія Веремчуки, оператор – Олександр Вихор. Вийшло чудово! Незадовго після публікації матеріалу у Facebook та Instagram до пані Марії зателефонувала пара зі Львова і попросила в неї таке ж, як на відео, побачення на березі Світязя…


 

З того часу неодноразово змінювалися локації, реквізит, одним подобалася «жива» музика, іншим – в запису. До організації святкової вечері Марія Ханзерук почала залучати майстрів-кондитерів, флористів, фотографів, операторів, налагодила співпрацю з закладами харчування.

«Я продумувала всі деталі, узгоджувала з гостями, враховувала їхні побажання: колір, музику, гастрономічні вподобання. Зазвичай запрошувала закоханих до святкового столу за годину до заходу сонця. Як тільки вони сідали, підходив офіціант – елегантний, в рукавичках – і  пропонував свіжі страви. Залишаючись наодинці, закохані поринали в романтичну атмосферу: спілкувалися, сміялися, танцювали, влаштовували фотосесію», – розповідає Марія.

Непросто було організувати одне з останніх побачень. Пара планувала провести в Світязі всього один день, і саме на нього припадала дощова, вітряна погода. Закохані, які загорілися ідеєю романтичної вечері на березі озера, з надією запитували в Марії про альтернативу. І вона вперше розгубилася. Але ненадовго, бо побачення таки відбулося – в приміщенні рятувального поста, з вікон якого відкривалася прекрасна панорама на величний Світязь. Власники дозволили дівчині в ньому погосподарювати, причепурити, створити атмосферу домашнього затишку. Напої, гарячі страви, вогні свічок і бурхливий Світязь за вікном зробили свою справу – гості були в захваті від проведеного часу.


 

Такі побачення можна проводити в лісі, лузі – впевнена Марія Ханзерук. Також вона виношує ідею вечері, меню якої складатиметься повністю з місцевих страв. Скажімо, на десерт – манники, пончики, замість купованого соку – узвар з лісового різнотрав’я.

«Фантазувати тут можна безмежно, – запевняє світязянка. –  Наш Шацький край настільки колоритний, з мальовничою природою, унікальними рекреаційними ресурсами, неповторною кухнею, але чомусь досі залишається на узбіччі туристичної індустрії».

Звичайно, є люди, котрі розуміють, як можна посилити туристичну привабливість регіону, і на сьогодні багато для цього зробили. Але працювати потрібно ще і ще, щоб задовольнити найвибагливішого споживача, привабити його унікальними цікавинками не лише в теплу, а й у холодну пору року. Маленький романтичний проєкт – далеко не єдиний у Марії Ханзерук. Зараз вона загорілася ідеєю створення біля зимового Світязя резиденції Діда Мороза. Камін, ялинки в горщиках, кольорові вогники, гарячий чай, імбирні пряники, листи з бажаннями, веселі квести… Це лише частинка задуму, який хоче реалізувати. Дуже вдячна своїм рідним, подрузі і місцевим жителям, які підтримують і тепло відгукуються про починання.

2

 

Такі заходи – це завжди яскраві емоції, незабутні враження. Той, хто їх отримав, неодмінно поділиться з друзями, знайомими. І так, зі слів Марії, передаватимуться вони з вуст в вуста, формуючи позитивний імідж озерного краю.

Що ж, успіхів їй у гарному починанні!

2

2

2

2

1

3

2

1

1

1

1

2

1

1

1

1

2


1

1

3

1

1

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024