Скільки разів на Волинь навідувалися Президенти

24 Травня 2017, 20:40
2476

Здавалося б, робочі поїздки президентів - буденна справа. Та ні - вони завше обростають традиціями і чутками. До них довго готуються, але ніхто й ніколи не знає, чи мала ця поїздка результат.В які роки удостоювалася Волинь приймати перших осіб держави?

Про це пише видання Волинь24

Прилетів-побачив-переміг. За такою формулою візити перших осіб часто відбуваються напередодні чергових виборів, коли десь не завадило б нагнати рейтинг. 

Або ж навпаки - не відбуваються, якщо з’явитися у регіоні означає втратити більше. Як, наприклад, було з Віктором Януковичем. Легенди ходили про те, як він "дев’ять разів відвідав Донеччину і ще жодного - Волинь". Або як скасував одну анонсовану поїздку через негоду, а сам подався в Донецьк на футбол. 
Леонід Кучма заклав капсулу у фундамент перинатального, який досі будують. 
Віктор Ющенко роздавав хати багатодітним разом із нинішнім одіозним багатієм із Опоблоку Вадимом Новинським
Янукович подарував музею "хатню ікону". 
Коли на ясні очі Миколи Азарова зганяли худобу для картинки, пасажирський поїзд врізався у стадо волинської м’ясної... 

Зокрема, під час відвідин перших осіб держави Волині двічі дісталося слави й Шацькому краю. 

Уперше за майже 20 років незалежності в Шацькому районі побував екс-президент Віктор Ющенко. 

Він бував на Волині й до президентських виборів. А от у ролі Президента вперше приїхав у Нововолинськ на День шахтаря в серпні 2007-го (за часів губернатора Володимира Бондаря). А наступного місяця - знов... У вересні 2007-го Ющенко виступить у СНУ (той саме отримає нову назву) і відкриє центр для непрацездатних самотніх громадян у селі Білостік Луцького району.  

Прийматиме тоді Президента і автомобільний завод “Богдан” з нинішнім губернатором Володимиром Гунчиком на чолі.

Під час одного зі своїх візитів, який відбувся у липні 2009-го, в розпал президентської програми підтримки багатодітних родин, він гвинтокрилом прилетить до села Карпилівка у супроводі міністра молоді та спорту Юрія Павленка, щоб вручити ключі від нових осель волинянам. Присяде на дорогу в двоповерховій хаті разом з власниками та Миколою Романюком і - тим же гвинтокрилом - полетить до Шацького району. Нарада з «активом» тогоріч відбувалася у санаторії «Лісова пісня»


 

«Летиш на гелікоптері — і перше враження, яке складається, що Господь Бог пригорщу благ розсипав природних», - фраза Ющенка, якою поїздка запам’яталася. 

Другий візит Президента на Шацькі озера, на цей раз Віктора Януковича, мав би відбутися у вересні 2011  року. Проте замість нього прилеів Премєр Микола Азаров. Побував у новозбудованій лікарні, подивився дороги. І, звичайно, навідався в урочище Гряда, помив руки в озерній світязькій воді.


 

Відтоді на самому березі, серед самісінького курортного урочища, почали зявлятися розкішні деревяні будинки за високим парканом, навпроти - з вертолітний майднчик. Саме ці будинки повязували з Миколою Азаровим та президентом-утікачем Януковичем. Згодом, після Революції Гідності, у 2013-2014 роках після прискіпливої уваги активістів будинки розібрали та вивезли у невідомому напрямку. 


 

Коментарі
25 Травня 2017, 00:25
але й придурки
25 Травня 2017, 00:28
ЛЕДЬ ПРЕЗИДЕНТА ЗМОГЛИ ПІДВЕСТИ ДО НАРОДУ ЩОБ ХОЧ ТРОХИ ПОСПІЛКУВАВСЬ АТО ХОТІФВ ПРОЙТИ ПОМАХАВШИ РУЧКОЮ АЛЕ НАРАДА ДАЛА СЕРЙОЗНИЙ ПОШТОВХ РОЗВИТКУ ПРИРОДНО ЗАПОВІДНОЇ СПРАВИ В УКРАЇНІ НА ЖАЛЬ ПРО ЦЕ МАЛО ХТО ЗНАЄ БО ЦЕ ВЕЛИКИЙ ВКЛАД ЮЩЕНКА ЯК ПРЕЗИДЕНТА
25 Травня 2017, 00:32
АЛЕ ЯКБИ ГОРОВИЙ І ПАЦЬОХ НЕ ПРОВЕЛИ ГОЛОДУВАННЯ ТО ОТОЇ ЛІКАРНІ НЕ БУЛО Б ЗРОБИЛИ Б ДВОПОВЕРХОВИЙ БАРАК І ВСЕ А ТАК ШВИДЕНЬКО ДОБУДУВАЛИ ТРЕТІЙ ПОВЕРХ І РОЗШИРИЛИ ТЕРИТОРІЮ ОТ ХТО ПОМІГ НАСПРАВДІ ЗБУДУВАТИ ЛІКАРНЮ ЗА ЦЕ ЇМ СПАСИБІ І ГАНЬБА ТИМ ХТО ЇЗДИВ І ЗАЛЯКУВАВ ЦИХ МУЖНІХ ХЛОПЦІВ
25 Травня 2017, 01:38
Ото то добилися побудови лікарні, стоіть як у пса в дупі.Ні територіі,ні паркування.Видно так декому треба було.
25 Травня 2017, 11:57
ПРІЗВИЩА ВІДОМІ НАЙДА ГОЛЯДИНЕЦЬ ДИБЕЛЬ БО НА ІНШЕ РОЗУМУ НЕ ВИСТАЧИЛО АЛЕ ДОБРЕ ЩО ХОЧ ТЕ Є
25 Травня 2017, 13:04
а ще ЙУЛЬКА гроші перед виборами завжди привозила...
28 Травня 2017, 15:51
то олька
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024