Куди можна їхати: оновили перелік країн «зеленої» й «червоної» зон

31 Жовтня 2020, 17:10
2559

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» і «зеленої» зон. Зокрема, «червоними» стали Сан-Марино та Італія.

Список  оприлюднили 30 жовтня у Міністерстві охорони здоров’я України.

В червону зону перемістилася Італія, Болгарія, Угорщина, Монако, Сан-Марино. В червоній зоні залишилися Чорногорія, Хорватія, Польща, Чехія, Румунія.

В зелену зону перемістився Ізраїль, Молдова, Колумбія, Панама, Кабо-Верде, Соломонові Острови. В зеленій зоні залишається Туреччина, Єгипет, ОАЕ, Танзанія, Албанія.

Прибуття з країни зеленої зони:

  • самоізоляція чи обсервація не вимагається.

Прибуття з країни червоної зони:

  • обсервація/самоізоляція на 14 днів після перетину кордону (можна припинити, якщо здати ПЛР тест)

Можна уникнути самоізоляції, якщо надати ПЛР тест зроблений ще до повернення в Україну, але не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону.

З 15 червня Україна запровадила адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості випадків COVID-19 на 100 тис населення. З 1 серпня уряд змінив критерії червоної та зеленої зони, а згодом знову змінив критерії з 14 серпня.

Державами із значним поширенням COVID-19 (червона зона) вважаються країни, в яких кількість нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

lowcostavia.com.ua/moz
lowcostavia.com.ua/moz

1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024