У Шацькому національному парку розповіли, де розташовані місця заборонені для вилову риби

28 Жовтня 2020, 13:46
2757

З 1 листопада на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

Про це інформує Шацький національний парк. 

З настанням холодів у водоймах відбуваються великі зміни, які впливають на поведінку підводних мешканців. При зниженні температури у водоймах починається зимова міграція водних біоресурсів до місця зимівлі. В цей період у мешканців водойм різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники.

З метою збереження в належному стані середовища перебування під час зимівлі риб, з 1 листопада цього року  і до початку нерестового періоду наступного року на водних об’єктах Шацького НПП заборонений вилов риби на зимувальних ямах. З переліком зимувальних ям можна ознайомитись на сайті Управління державного водного агентства.

Ті, які нехтуватиме забороною, буде притягнутий до адміністративної відповідальності (штраф від 34 до 680 грн.) або кримінальної (штраф від 17 тисяч гривень до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років). Крім того, порушнику доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно виловлену рибу.

У цей час дозволено любительське та спортивне рибальство на ділянках, визначених відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, поза межами зимувальних ям.

Шацький НПП закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024