Дорогу до Шацьких озер хочуть завершити у наступному році

22 Жовтня 2020, 14:15
4676

Під час робочої поїздки до Волинської області президент Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ремонтних робіт на ділянці автодороги М-07 Київ ‒ Ковель ‒ Ягодин (на Люблін).

Оновлення траси відбувається в межах Національної програми «Велике будівництво». Про це повідомляють на сайті президента.

Ця дорога є однією зі стратегічних для держави: на ній висока інтенсивність руху, траса веде до одного з найбільших в Україні пунктів пропуску на кордоні – «Ягодин», тому її називають «Варшавська траса». Автодорога збігається з транспортним коридором Балтійське море – Чорне море, а також є частиною міжнародної автомагістралі Е373.



 

Президенту розповіли, що протяжність М-07 у регіоні становить майже 160 км, а в напрямку Ковель – Ягодин – 60,4 кілометрів. З 2001 по 2019 рік було реконструйовано 30 кілометрів дороги. Цьогоріч на трасі проводять будівельні роботи загальною вартістю 107,1 мільйона грн.

1

1

 

Як повідомив Володимиру Зеленському голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков, на трасі М-07 у напрямку пункту пропуску «Ягодин» у цьому році відбулася реконструкція та розширення дорожнього полотна до першої категорії.

Читайте також: З Балтики до Чорного моря: ціна водного шляху Е40

Найбільший обсяг робіт виконано ближче до кордону. У наступному році заплановане розширення та реконструкція пункту пропуску «Ягодин».

«У планах – щоб М-07, вся після Ковеля й до кордону, була першої категорії», – сказав очільник Укравтодору.

Розширення до першої категорії проводили також на трасі Н-22 Київ – Рівне. Крім того, повністю завершили обхід міста Луцька.


 

Глава держави поцікавився станом решти доріг, які з’єднують Луцьк з іншими містами та областями, – які з них потребують відновлення.

Олександр Кубраков доповів, що половина автошляхів у Волинській області вже в нормальному стані. У межах «Великого будівництва» цьогоріч тут оновлюють не тільки міжнародні, національні та регіональні дороги, а й 67 км територіальних доріг. На 2021 рік залишилися територіальні автошляхи, зокрема дорога, що веде до Шацьких озер. Її також починають відновлювати в цьому році, а завершити планують у наступному.

Загалом, як розповіли Зеленському, у Волинській області в межах Національної програми «Велике будівництво» цьогоріч планують відремонтувати 156 кілометрів доріг, на близько 100 кілометрів вже зробили верхній шар.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024