«Йду на вибори не з обіцянками, а з великим списком зроблених справ» – кандидат на голову Шацької ОТГ Сергій Карпук

21 Жовтня 2020, 17:00
Він впевнений, що зможе зробити Шацьку ОТГ економічно розвиненою і сильною 5654
Він впевнений, що зможе зробити Шацьку ОТГ економічно розвиненою і сильною

Сергій Карпук, кандидат на голову Шацької ОТГ, разом з представниками своєї команди з політичної партії «За майбутнє» побував у всіх населених пунктах району.

Головна мета – напередодні виборів, які відбудуться 25 жовтня, почути про проблеми мешканців від них самих та презентувати свою передвиборчу програму. І хоча Сергій Вікторович обізнаний зі специфікою сіл, бо, як голова Шацької районної ради, бував у кожному двічі на рік з виїзними прийомами, та вважає, що людям потрібно розказати, що відбуватиметься в об’єднаній громаді після виборів.

Жителі, які в селах приходили до Сергія Карпука на зустріч, не з розповідей знають, як він працює.

«Щойно люди на прийомі громадян озвучать якусь проблему, як він одразу телефонує у відповідні інстанції, до колег, в область і робить перші кроки з її вирішення. А через деякий час звітує землякам про те, що проблемне питання вирішилося, і просто викреслює його зі свого записника! Ця людина не дає пустих обіцянок, а просто працює, відстоюючи інтереси представників громади. Тому ми їй віримо», – зізнався житель одного з сіл Шаччини.

Відбувся діалог з жителями Прип'ятського старостинського округу
Відбувся діалог з жителями Прип'ятського старостинського округу

 

На зустрічах Сергій Карпук  розповідав виборцям про себе, сім’ю, працю. Знайомив з представниками своєї команди, з його слів, звичайними людьми різних професій, яких об’єднує одне – бажання розвивати громаду. Він упевнений: села, які багато хто вважає відірваними від цивілізації територіями з поганими дорогами та низьким рівнем життя, отримають в ОТГ друге дихання.

«Раніше місцеві ради оперували невеликими бюджетами і не мали можливості впливати на всю територію. Зараз громада має стосунок до освіти, медицини, соціального захисту, пасажирських перевезень, благоустрою. А головне вона отримала фінансовий ресурс. І вже не потрібно чекати, щоб хтось їй щось дав. Вона сама стає творцем, будівельником, генератором і втілювачем ідей. Тому так важливо, щоб до влади прийшли компетентні, кваліфіковані, професійні люди, бо саме від них залежатиме майбутнє громади», – розповідав Сергій Карпук.

В нього є чіткий план, як розвиватиметься Шацька ОТГ, якою буде оптимальна мережа освітніх закладів, зручна для вчителів, учнів і батьків; як працюватиме з 2023 року профільна освіта на базі Шацького лісового коледжу.  Майбутня громада пишатиметься модерною лікарнею, яку, завдячуючи керівництву закладу, депутатам райради та особисто Сергію Вікторовичу, вдалося зберегти, залучити молодих фахівців та оснастити медичною апаратурою.

«Живе» спілкування в мешканцями села Пехи
«Живе» спілкування в мешканцями села Пехи

 

Кандидат на голову ОТГ знає, як розв'язати гостру проблему пасажирських перевезень на території майбутньої громади. З його слів, необхідно створити транспортний підрозділ на базі Шацького комунального підприємства. Техніка для цього вже є, вона курсуватиме населеними пунктами, а збитки, спричинені нерентабельними рейсами, будуть компенсувати перевізникам з бюджету громади.

«Моя ціль – це фінансово спроможна та економічно сильна громада. Така, яким сьогодні є Шацький район – з найкращим в області, виконаним на 140%, бюджетом. Завдяки цим коштам ми співфінансуємо будівництво школи та амбулаторії ЗПСМ в селі Піща, ремонтуємо медичний заклад у Пульмі та будинок культури в Ростані. Приємно, що наші школи самі навчилися заробляти кошти, беручи участь у конкурсі проєктів місцевих ініціатив, і тепер можуть похвалитися новим обладнанням, комп’ютерною технікою, навчальними засобами, сучасними ремонтами», – з гордістю звітував перед людьми Сергій Вікторович.

Пехівчани прийшли на зустріч, щоб почути про програму кандидата на голову Шацької громади
Пехівчани прийшли на зустріч, щоб почути про програму кандидата на голову Шацької громади

 

Він знає, що зможе, в разі обрання його головою, втілити в життя план розвитку громади, бо кожен його пункт – не голослівна обіцянка. Це будуть справи, підкріплені  реальними фінансами і титанічною спільною працею великої кількості людей. Будівництво дороги Шацьк-Вілиця-Прип'ять-Любохини та ремонт шляху Залісся-Грабове-Адамчуки-Голядин , реконструкція Шацького районного Будинку культури і селищного стадіону, нова черга полігону ТПВ, завершення каналізування населених пунктів громади, розробка генеральних планів, третя черга добудови Шацької школи-гімназії, розбудова туристичної інфраструктури, ремонт меліоративної сітки, просування питання спорудження міжнародного переходу Адамчуки-Збереже…

Окрім цих великих проєктів, ношу реалізації яких готовий взяти на свої плечі Сергій Карпук і його команда, в кожному селі є ще низка малих, але не менш важливих для людей. Це вуличне освітлення, проведення інтернету, відкриття дитячого садка, ремонт доріг та соціальних об’єктів, благоустрій територій та інші.

«Кожне село нашої майбутньої громади, кожен мешканець мають відчувати, що про них дбають, переймаються їхніми проблемами і намагаються якнайшвидше вирішити»,  – наголошував Сергій Карпук.

Зустріч з виборцями села Положеве
Зустріч з виборцями села Положеве

 

Під час зустрічей з кандидатом люди ставили йому багато запитань, які стосувалися сфер освіти, культури, охорони здоров’я, руху транспорту, передачі земель у власність ОТГ. На всі отримали змістовні відповіді, усвідомивши, що ця людина йде на вибори не з обіцянками, а з великим списком вже зроблених справ.

«Всі позитивні досягнення – це результат нашої з вами спільної праці, взаєморозуміння і конструктивного діалогу. Надіюся, що ваша підтримка дасть мені шанс продовжити і успішно завершити розпочате , вирішити те, що непокоїть людей на місцях і блокує поступальний рух громади. Я готовий брати на себе відповідальність за важливі рішення, які принесуть користь мешканцям і дадуть поштовх до економічного розвитку Шацької ОТГ», – зазначав кандидат на голову.

Люди йому вірили. Вони не зачаровувалися гарними словами, а брали до уваги реальні справи Сергія Карпука і його бажання бути корисним для громади. Тому бажали йому перемоги у прийдешньому волевиявленні та подальших успіхів.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024