Мисливські собаки шачанина Ігоря Жмурка - у фаворитах обласних змагань

19 Травня 2017, 21:30
5679

3-14 травня у малому вольєрі, що поблизу с. Усичі Луцького р-ну, відбулися два обласні заходи – змагання лайок та мисливських собак всіх порід по підсадному борсуку, присвячені мисливцями пам’яті експерта-житомирянина Сергія Вербила, який нещодавно загинув в автокатастрофі.

Про це повідомляє сайт Волинського ОУЛМГ.

Згадані заходи були іменовані «Меморіал Сергій Вербила».


 

Сергій Дмитрович неодноразово бував на Волині, здійснював суддівство різних змагань та випробувань, був експертом обласної виставки 2016 року. Був відомим експертом серед шанувальників мисливських собак. Він мав здійснювати суддівство і цих змагань по підсадному борсуку на Волині. Його авторитет серед мисливців України був беззаперечним.


 

Тож голова Волинського обласного відокремленого підрозділу Федерації мисливського собаківництва України та обласного підрозділу Кінологічної спілки України Ігор Жмурко звернувся до Голови правління ФМСУ Марини Кривоносової з проханням дозволити провести ці заходи у пам’ять про видатного українського експерта.

1

 

Організатором змагань став  Волинський обласний відокремлений підрозділ ФМСУ. Його голова Ігор Жмурко, вітаючи учасників змагань, повідомив, що благодійні внески від участі у цих змаганнях буде перераховано Валентині Вербило – дружині Сергія Дмитровича, пом’янути якого у такий спосіб зібралися мисливці…

До суддівської команди було запрошено колегу Сергія Дмитровича зі Львова – експерта І категорії Володимира Красильникова та експерта Національної категорії лучанина Віктора Дрокіна. Стажером змагань став мисливець із досвідом та собаківник – ковельчанин Володимир Черняк.


 

У неділю відбулися змагання по підсадному борсуку серед мисливських собак інших мисливських порід. Участь приймало 15 собак різних порід. Цього дня у змаганнях брали участь такі породи мисливських собак, як німецькі жорстко-шерстні  лягаві (дратхаари), німецькі мисливські тер’єри (ягдтер’єри).

Фаворитами обласних змагань по підсадному борсуку серед мисливських собак інших мисливських порід були ягдтер’єри. Німецький мисливський тер’єр Твістер, шачанина Ігоря Жмурка, став «Польовим чемпіоном», пес на кличку Аркан лучанина Сергія Стасюка виграв срібло, а бронзу здобув ягд на кличку Чіго Ігоря Жмурка, власника міжнародного розплідника «Schwarze Rand» («Чорне узлісся»).


 

– Я серед друзів, – зазначив, вручаючи нагороди, експерт Володимир Красильников. – У вас, на Волині, прекрасні собаки, чудові мисливці, гарний вольєр. Я задоволений результатами виступів. Давно не вручав стільки дипломів водночас. Ці змагання дозволяють підтримувати добру форму собак, а й самим бути у тонусі. Головне ж, вони матимуть вплив на подальшу успішну племінну роботу.

Експерт національної категорії Віктор Дрокін додав: «У нас дуже високий відсоток робочих собак. Сьогодні ми побачили понад 70 відсотків висококласних мисливських собак…»

Коментарі
20 Травня 2017, 17:14
старі дядьки маються дурью
22 Травня 2017, 19:23
Це мисливці які можуть доглядати та розводити мисливських собак.Справа воїнів.А землепашці сідять на дивані і тількі застольні теребеньки з дозволу жінок ведуть.
23 Травня 2017, 00:46
НИПОТРИБСТВО СТИДАЛИСЯБ
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром