Ремонт ФАПів, дитсадків, обеліска, благоустрій кладовища: як розділили районні гроші

20 Жовтня 2020, 14:13
3600

Після виборів 25 жовтня, Шацька об’єднана територіальна громада, що охопить весь Шацький район стане частиною Ковельського району. Зміни до районного бюджету обговорили під час чергового засідання районної ради.

Враховуючи ризики правонаступництва Ковельської районної ради усіх адміністративних та фінансових ресурсів Шацької райради, аби бюджетні кошти залишилися на місці, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, при внесенні змін до районного бюджету, запропонував сільським радам витратити гроші на потреби громади. Для цього сільські голови визначили найважливіші проблеми та вартість її вирішення. Обов’язкова умова – співфінансування з сільського бюджету, – розповідають в пресслужбі райради.

До районної ради звернулися Пулемецька та Ростанська сільські ради.Депутати Шацької районної ради підтримали клопотання, тож на ці сільські ради виділено гроші.

Читайте також: Усі районні медичні, освітні та культурні заклади передадуть в Шацьку селищну раду
                              Сергій Карпук: «Найкращий районний бюджет в області – результат діалогу з бізнесом»

45 тисяч гривень витратять на ремонт клубу села Ростань, 15  тисяч гривень – на ремонт господарської споруди Ростанського ФАПу.

70 тисяч гривень і 80 тисяч гривень –  на ремонт дитячих дошкільних закладів сіл Ростань та Пулемець відповідно.

Як розповів Сергій Карпук, це – два дитсадки в Шацькому районі, які досі не мають внутрішніх санвузлів.

80 тисяч гривень з районного бюджету виділили на ремонт ФАПу в селі Пулемець.

Також виділено кошти на потреби, які озвучили жителі району під час прийомів громадян головою районної ради.

За 20 тисяч  гривень обладнають дитячий майданчик в селі Кропивники.

30 тисяч гривень витратять на благоустрій території кладовища села Піща. До слова, гроші необхідні для видалення аварійно небезпечних дерев.

Три тисячі гривень – матеріальна допомога жительці села Світязь на ліквідацію наслідків пожежі.

Враховуючи, численні звернення вчителів Пульмівської школи та мешканців села Пульмо, 80 тисяч гривень виділили на ремонт обеліска. Пам’ятна споруда розташована на території школи і вже перебуває в аварійному стані.

Ще 50 тисяч гривень з районного бюджету виділено на експертизу проєкту дороги Залісся- Пульмо- Шацьк, розпорядником цих коштів є Шацька райдержадміністрація.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024