Опитування: за кого віддадуть свій голос мешканці Шаччини

20 Жовтня 2020, 13:20
4282

Соціологічні опитування, проведені нещодавно, свідчать, що переважна більшість громадян України планує брати участь у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, при цьому політична мобілізація висока у всіх регіонах.

Редакція газети «Новий погляд+» поцікавилася в мешканців Шаччини їхньою думкою стосовно цього питання.

Отож, запитували: чому важливо прийти на вибори? Чи визначилися, за кого віддати свій голос? Якими найважливішими рисами мають володіти обранці? Чи суттєво, яку партію представляє кандидат?

Богдан ТИМОШУК, селище Шацьк:

− Вважаю, що прийдешні місцеві вибори є особливо важливими, адже сьогодні процес децентралізації завершується, отримаємо на місця повноваження та ресурси. І розвиток нашої ОТГ буде залежати від того, яких управлінців оберемо. Тому закликаю усіх прийти на вибори та свідомо здійснити волевиявлення задля майбутнього нашої громади.

Мені здається, наші жителі вже визначились, за кого проголосувати 25 жовтня. Особисто я балотуюсь у депутати до Шацької ОТГ і свій вибір зробив заздалегідь. Люди, за яких проголосую, поєднали в собі досвід, професіоналізм, молодість та креативні ідеї. Вважаю, що такі якості необхідні очільнику на шляху до розвитку нашої громади. Я впевнений, що ці кандидати, в разі перемоги, виправдають довіру жителів.

Якщо говорити в контексті майбутніх місцевих виборів, то особисто для мене неважливо, під прапорами якої партії висувається претендент. Перш за все, це повинна бути порядна, розумна людина, так би мовити, майбутній ефективний депутат чи голова громади. Адже одна справа – балотуватися до ради, «бо всі ідуть», а інша – мати чітку стратегію управління і розвитку майбутньої, сучасної, привабливої ОТГ.

Наталія НОВІКОВА, селище Шацьк:

− Участь у виборах кожного з нас – це доказ зростання самосвідомості людей, підтвердження того, що вони перетворюються на справжніх громадян, яким небайдужа доля Української держави, нашої громади і які розуміють, що не тільки хочуть, але й можуть змінити власне життя та життя своєї Вітчизни.

Для мене голова ОТГ – це господарник, чиновник і політик, відкритий до жителів. Це універсальна особистість, яка має володіти такими якостями, як працьовитість, дисциплінованість, надійність, порядність, а також адекватно сприймати критику. Я знаю, що серед кандидатів є така людина, і сподіваюся, що саме вона переможе у виборах.

Звісно, бренд партії, причетність до її ідеології мають значення, але у підсумку для нас дуже важливо, щоб очільник був досвідченим господарником, ефективним менеджером, індивідуумом з гострим розумом і діловими якостями. Необхідно підтримати того, хто зможе працювати ефективно, залучати кошти в громаду за рахунок обласних, державних, іноземних інвестицій і програм.

Юрій ПОЛОЖЕВЕЦЬ, село Пульмо:

− Кожному потрібно прийти на дільницю і здійснити волевиявлення. Тому що вибори – це прояв незалежності, один із способів донести те, що думаєш і яку маєш позицію, це можливість досягти змін мирним, демократичним способом.

Так, з кандидатами я визначився. Це молоді, наполегливі, прогресивні люди з активною громадською позицією, котрі знають, чого хочуть і впевнено ідуть до мети. Має значення і те, з якою політичною силою пов’язує себе кандидат. Але все ж вирішальну роль відіграють особисті якості людини.

Людмила ЯРМОЛАЄВА, селище Шацьк:

− Потрібно зробити свій вибір. За кого проголосую, вже визначилась. Я не слухаю обіцянок. Знаю тих людей, які роблять багато добрих справ – безкорисно і не чекаючи виборів. Вони і стануть моїми кандидатами.

Так склалося, що без підтримки партій зараз нікуди, але вважаю, на це не варто звертати увагу. Просто потрібно віддати свій голос за гідних людей, які діють, а не роздають порожні обіцянки.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментарі
20 Жовтня 2020, 16:50
І яке це опитування??? Інтерв'ю кандитатів і їх оточення. Дурня
20 Жовтня 2020, 18:24
А що заважало цим депутатам змінювати своє селище протягом попередньої каденції, що вони знову ідуть <br/> під першими номерами ?????? Балаболи вони всі.
20 Жовтня 2020, 21:55
Більишість населення просто не піде на вибори, а хто піде, хіба що родичі.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024