Бюджет, бізнес та сільське господарство: розвиток району за чотири місяці

18 Травня 2017, 17:45
1231

На колегії Шацької райдержадміністрації, яку провів Василь Голядинець, розглядали питання про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік за підсумками І кварталу 2017 року.

Інформувала про це Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій райдержадміністрації. Найперше – про бюджет: розрахункова база до державного бюджету виконана на 116%, при плані 2 млн. 600 тис.грн. фактично надійшло 3 млн. 51 тис.грн.  А розрахункова база до місцевого бюджету виконана на 137,3% і в порівнянні з минулим роком надходження зросли на 2 млн. 91 тис.грн.

Основними видами діяльності підприємств залишається торгівля і надання послуг. Питома вага надходжень до бюджетів усіх рівнів від малих підприємств - статистичних осіб-підприємців становила майже 100%. Завдяки малому бізнесу в районі функціонують заклади торгівлі, ресторанного господарства, надання послуг.

В галузі сільського господарства ситуація така: власниками ОСГ посіяно 922 га ярих зернових. Покращилася ситуація з утриманням поголів’я великої рогатої худоби: у порівнянні з минулим роком кількість родинних ферм, в яких утримується три і більше корови, збільшилася. Таким господарствам надається допомога відповідно до різноманітних програм, які діють в районі.

Протягом І кварталу заготовлено 161 т молока, з них 113 т – на ТзОВ «Шацький молокозавод».

Озвучені були показники в галузі лісового господарства такими структурами, як ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацьким національним природним парком (рубки формування, догляду, відновлення, заготівлі).                      

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром