Як виконує свої повноваження Піщанська сільрада, розбиралися в райдержадміністрації

17 Травня 2017, 22:30
1471

На засіданні колегії райдержадміністрації одне з питань, яке розглядали, стосувалося виконання делегованих повноважень Піщанською сільською радою.

Колегію провів Василь Голядинець, голова Шацької РДА., а участь у ній взяли  куратор Шацького району від облдержадміністрації -- заступник начальника юридичного управління Лілія Дробишинець, голова районної ради Сергій Карпук, керівники районних установ, організацій, селищний та сільські голови, начальники управлінь,  відділів структурних підрозділів райдержадміністрації.

За словами Лариси Демакової, керівника апарату РДА, перевірка делегованих повноважень по Піщанській сільській раді засвідчила, що виконавчим комітетом проводиться відповідна робота з виконання делегованих повноважень відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування» та реалізації програми соціально-економічного розвитку Піщанської сільської ради.

Окремий акцент - на бюджеті: у 2016 році він становив 634 тис. 230 грн., в тому числі по загальному фонду 587 тис. 330 грн., по спеціальному - 46 тис. 903 грн. Протягом року бюджет збільшено на 254 тис. грн. Видатки за 2016 рік виконані на 98,6%, тобто при плані на рік з урахуванням змін 961 тис.грн. касові видатки складають 849 тис.грн. Бюджет на 2017 рік є більшим, ніж за минулий: затверджено в сумі 1 млн. 27 тис. грн. Виконання бюджету за власними доходами забезпечено на 198%. Касові видатки за І квартал 2017 року становлять трохи більше 35 тис.грн.

Звучала інформація про доступність жителів Піщанської сільради до товарів першої необхідності, транспортне сполучення, довіз дітей до навчальних закладів.

Серед недоліків – не в повному обсязі виконувались делеговані повноваження в галузі будівництва (не відведено земельну ділянку для розміщення місць тимчасового перебування ТПВ, не проводиться робота із веденням містобудівного кадастру населених пунктів). Недостатня робота виконкому - у питаннях фізичної культури та спорту, на розвиток якого в 2016 році коштів не передбачалося. Виконавчим комітетом не забезпечувалось проведення належних заходів в реалізації програми дитячої безпритульності та бездоглядності, стан виконання не розглядався ні на сесіях, ні на засіданнях виконкому. На первинному обліку в службі у справах дітей перебуває дві дитини сироти та 5 дітей, позбавлених батьківського піклування, які зареєстровані на території Піщанської сільради. Четверо з них влаштовані у прийомні сім’ї, дві дитини - під опікою та одна знаходиться на повному державному утриманні в інтернаті. Зважаючи на факти перевірки, роботу щодо захисту дітей у Пішанській сільській раді визнано незадовільною.

Проаналізувала керівник апарату райдержадміністрації стан та роботу закладів охорони здоров’я та культури. Зокрема,  санітарно-технічний стан приміщень ФАПів, які діють на території сільської ради, та амбулаторії, має ряд недоліків (приміщення Піщанської амбулаторії потребує ремонту, штати не укомплектовані, потребує покращення оснащення закладів.). Приміщення закладів культури, які знаходяться на балансі сільської ради, потребують ремонту (бібліотека та клуб села Острів’я). Але в цілому роботу сільської ради в цих галузях в адмінітсрації вважають задовільною.

Відповідно до інформації перевірки, задовільною також можна вважати роботу із здійснення повноважень за охороною та використанням земель. На території зарезервовано ряд інвестиційно-привабливих земельних ділянок, які можуть бути використані в рекреаційних та комерційних цілях.

Загалом роботу Піщанської сільської ради члени колегії також визнали задовільною, рекомендувавши виконкому виправити недоліки, постійно контролювати надходження до бюджету та їх цільове використання, особливу увагу звернути на упорядкування справ та документації.

Коментарі
19 Травня 2017, 00:31
ЩОР ВИ ЛЮДИ ХОЧЕТЕ З ТОЇ РАДИ І ВИКОНКОМУ ЯКБИ ВИБОРЦІ ДУМАЛИ ГОЛОВОЮ І ОБРАЛИ ПОВАЖНУ ВІДПОВІДАЛЬНУ ЛЮДИНУ ГОЛОВОЮ СЕЛА ТО І СПРАВИ БУЛИ Б ІНШІ А ТАК НАРОД ОБРАВ АЛЕ КОГО І ЩО ТОЙ ХЛОПЕЦЬ РОБИТЬ НА ЦІЙ ПОСАДІ ЗНАЄ ТІЛЬКИ БОГ
19 Травня 2017, 01:59
За яку таку поважну людину Ви говорите, якщо нікого адекватного в списку виборців не було! От і мають чудо. Нічого в селі не розвивається. А от бюджет на 2017 рік вражає. І куди ті гроші ідуть ? Ні освітлення, ні ремонтів,а за школу я взагалі мовчу,скільки можна її язиком будувати???
19 Травня 2017, 16:03
він лохиною зайнятий в нього бізнес процвітає ане село
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром