День захисника України: як відзначили свято у Шацьку

14 Жовтня 2020, 22:15
4773

На 14 жовтня Україна вже вп’яте відзначає свято - День захисника України.

Напередодні, у Шацькому міському будинку культури відбулися урочисті заходи.

З нагоди свята в залі міського клубу зібралися районного відділу поліції, військовослужбовці, прикордонники, учасники АТО, афганці, представники духовенства та громадськості. Винуватці свята отримували від Сергія Карпука, голови Шацької районної ради Володимира Самусєва, заступника голови Шацької райдержадміністрації та Людмили Цевух, секретарки Шацької селищної ради. Вони засвідчували повагу й висловлювали подяку тим, хто стоїть на захисті України і хто сьогодні на сході країни відстоює територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

1




 

Звертаючись до присутніх, голова районної ради Сергій Карпук зауважив, що немає більш відповідальної та гордої нині професії, ніж Український солдат — захисник країни. Він висловив вдячність ветеранам війни, військової служби, учасникам бойових дій, воїнам-інтернаціоналістам, військовослужбовцям, учасникам АТО та ООС, волонтерам.

«Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму незламності духу, який демонструють українські військові на Сході України. Вони виборюють майбутнє, про яке мріяли та віддавали життя тисячі патріотів. Мужність, самовідданість та віра цих українців надихають нас, додають сил та наснаги працювати заради кращого життя наших земляків. Вони цього заслуговують» – зазначив голова районної ради Сергій Карпук.

Щирі слова підтримки та співчуття линули на адресу родин, які втратили своїх синів. Сергій Вікторович повідомив, що нашому земляку, Сергію Мокренку, посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Волині» і буде вручена ця висока нагорода його родині.


 

Заступник голови Шацької райдержадміністрації Володимир Самусєв у своєму виступі зазначив, що із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу.

«В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. Нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу. Ваш внесок у справу захисту держави важко переоцінити. Велика Вам шана, повага, спасибі за самовідданість, мужність, віру й незламність», - додав Володимир Олександрович.

Пам’ять про загиблих патріотів – оборонців України присутні вшанували хвилиною мовчання.


 

Людмила Цевух, виконувачка обов’язків голови Шацької селищної ради побажала захисникам та визволителям рідної землі сили та мужності, мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави.

Також слово для привітання мали заступник військового комісара з територіальної оборони Шацького РВК Валентин Борух та учасник АТО Йосип Матковський.



 

Представники влади відзначили учасників АТО, бойових дій, громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», військовослужбовців районного військового комісаріату, районного відділу поліції, відділу прикордонної служби «Світязь», воїнів-афганців за мужність й самовідданість, патріотизм, гідне виконання громадянського і військового обов’язку, відстоювання миру, цілісності й незалежності країни та з нагоди Дня захисника України Почесними грамоти Шацької райдержадміністрації, Шацької районної ради та Шацької ОТГ.

Учасники заходу оплесками вітали бійців, які один за одним виходили за нагородами.






2


1

 

Привітав учасників заходу військовий капелан, настоятель Свято-Михайлівського храму Православної Церкви України смт Шацьк протоієрей Роман Скірак.

Володимир Самусєв вручив отцю Роману Почесну грамоту Шацької райдержадміністрації за активну участь і вагомий внесок у волонтерський рух, за надання благодійної допомоги військовослужбовцям, які захищають територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Під час святкового заходу свої творчі виступи подарували присутнім артисти районного будинку культури (керівниця Валентина Ханзерук), народний ансамбль «Молодички» місцевого будинку культури (керівниця Ніна Вирович).

Дякуємо вам, дорогі наші захисники, за мир, за захист! Нехай Божа охорона буде над Вами!

1

 

1

1

2


1


1

1









1

1

1


1



1

1

1

1

1

2

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром