Кандидати від «Європейської Солідарності» вшанували пам’ять загиблого Героя з Шацька

14 Жовтня 2020, 18:00
3098

Напередодні Дня захисника України, кандидатки «Європейської Солідарності» Лілія Кревська та Неля Сацюк, яка є волонтеркою і головою Шацької районної громадської організації «Небайдужі», разом з директором гімназії Валерієм Михальчуком та прикордонником, учасником бойових дій Володимиром Гурком вшанували пам’ять загиблого Героя Сергія Мокренка.

 Школярі, педагоги та всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглого бійця і під звуки «Пливе кача» поклали живі квіти до меморіальної дошки на його честь та до меморіальної стели «Небесна варта», яка розміщена в школі.

Сергій Вікторович Мокренко народився 24 березня 1993 року , смт Шацьк. Загинув 28 лютого 2017року в смт Луганське, Бахмутський район, Донецька область. Солдат Збройних сил України, стрілець 54-ї ОМБр, учасник російсько-української війни, позивний «Крук». Навчався у Шацькій загальноосвітній школі-гімназії, добре малював. Закінчив Любомльський професійний ліцей.

Активний учасник Революції гідності. Від початку бойових дій на Сході України. 2014 року воював у складі Добровольчого українського корпусу, дістав множинні осколкові поранення обличчя та шиї у боях під Іловайськом. Після місяця лікування воював у Пісках. 

Повернувшись додому, почав працювати, займався волонтерством, започаткував у Любомлі акцію «Зігрій солдата». Через рік мирного життя поїхав у полк «Азов» на навчання. Не дочекавшись офіційного оформлення в «Азові» 14 вересня 2016 року, через Бахмутський районний військкомат Донецької області, вступив на контрактну службу в 54 окрему механізовану бригаду й одразу ж вирушив на передову, у підрозділ «вовків ПС» 3-ї роти 1-го механізованого батальйону, де служили його побратими по ДУК. 19 грудня дістав поранення у боях на «Світлодарській дузі», лікувався у Вінницькому госпіталі. В січні приїхав додому, після чого знову вирушив на передову.

Загинув 28 лютого 2017 року під час масованого мінометного обстрілу на передовій позиції на «Світлодарській дузі», поблизу смт Луганське. По смерті залишилися батьки, сестра і наречена.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024