В Шацькому районі - 22 родини переселенців

13 Жовтня 2020, 17:59
3027

Про це стало відомо під час робочого візиту заступника голови Шацької райдержадміністрації Володимира Самусєва до Грабівської сільської ради.

Метою поїздки була зустріч з внутрішньо переміщеними особами, які проживають в населених пунктах Грабівської сільської ради та розгляд колективного звернення жителів стосовно масової вирубки лісу, - повідомляють у Шацькій РДА.

У виїзній нараді взяли участь Леонід Костюк, представник Шацького районного відділу поліції , Віктор Мелюх, лісничий ДП «Шацьке УДЛГ» , Ярослав Кропивник, інженер з питань охорони та захисту лісу , Валерій Андросюк, заступник начальника управління соціального захисту райдержадміністрації , Лариса Загура, головний спеціаліст з питань документообігу апарату райдержадміністрації , Віталій Цвид,голова Грабівської сільської ради .

Під час зустрічі з двома родинами переселенців, які проживають у селі Грабово, Володимир Самусєв поцікавився проблемами, що турбують приїжджих. Зокрема обговорили питання забезпечення дровами та виготовлення правовстановлюючих документів на будинок, в якому проживає сім’я з м.Горлівка Донецької області.

Валерій Андросюк роз’яснив порядок надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За його словами, всього, на території Шацького району зареєстровано 22 родини переселенців (34 особи), які проживають в населених пунктах району, в тому числі, з дітьми до 18 років (5 дітей).

Колективне звернення мешканців села до керівника райдержадміністрації щодо масової вирубки лісу було розглянуто на місці за участі представників районного відділу поліції, ДП «Шацького УДЛГ» та сільського голови.

Обговорили наболілу місцевим жителям проблеми вивозу лісу, фахівці роз’яснили, що таке запланована вирубка лісу, про його захист і охорону. Вони пообіцяли в подальшому погоджувати об’єм вирубки лісу із місцевою владою та населенням.

Окрім цього, представники влади та жителі громади порозумілися у питанні транспортного сполучення до районного центру, та  капітального ремонту дороги.

Заступник голови райдержадміністрації Володимир Самусєв запевнив, що скоро розпочнуть капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове, тоді питання транспортного сполучення до районного центру вирішиться позитивно.

На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. Питання, що потребують детальнішого вивчення, керівник райдержадміністрації взяв під особистий контроль та дав доручення відповідним службам вирішити проблемні питання по суті.

1









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024