«Сукня для фурору»: поетеса Ніна Корець видала третю збірку власних творів

12 Жовтня 2020, 15:40
3042

Поетеса з Шацька Ніна Корець видала третю збірку власних творів, яка була надрукована літературною агенцією «Друге дихання».

Про це пише газета «Новий погляд+».

Дві попередні – «Смугасті розмови» та «В очікуванні брюнета» – знайшли своїх  читачів відповідно серед дітей і дорослих, зачарувавши і тих, і інших веселими пригодами, дотепним гумором та ліричним настроєм.

Читайте також: Поетка з Шацька видала дитячу книгу «Смугасті розмови»

В одному з інтерв’ю Ніна Корець зазначила:

«Видавець орієнтує мене насамперед на гумор, оскільки в українському суспільстві на це завжди є запит. Після смерті Павла Глазового ця ніша в Україні залишилась незаповненою». 

Читайте також«В очікуванні брюнета», народний гумор і талановиті діти: поетеса з Шацька – про сферу, в яку посвячені одиниці

Тому в своїй третій книзі, яка має назву «Сукня для фурору», письменниця продовжує традицію українського поетичного гумору, репрезентовану Іваном Котляревським, Степаном Руданським, Володимиром Самійленком, Павлом Глазовим, Юрком Позаяком.

Книжка складається з тематичних рубрик «Коронавірус», «Він і вона», «Ох, ця дієта», «Місцевий колорит», «У Прощену неділю», «Що снилось татові», «Скандальна баба», «Кумів пес», «Філософські сентенції», «Моя сімейка», «Справи житейські».


 

Ніна Корець пише легко, коротко, просто й дотепно. Її гумористичні вірші у виконанні артистів естрадного жанру стали б окрасою будь-якого концерту. А про теми, які вона описує, заведено говорити, що  вони витають в повітрі. Її гумор створює життя. Ось, для прикладу,  вірш «Без перебільшень»:

 – Без перебільшень, помічаю, Славо,

ти як хильнеш, стаєш такий цікавий...

– І я тобі зізнаюся, Дарусю,

цікава й ти мені, коли нап’юся.

Особливо добре в книжці «Сукня для фурору» подано жіночу тему, де є багато того, що хвилює сучасну жінку: як вдало вийти заміж, втримати чоловіка, виховати дітей, бути коханою, здоровою, заможною  і, звісно, в хорошій фізичній формі. І тут без дієти не обійтись:

 Я чую джинсів крик тривожний:

– Ой, Ірко, жерти вже не можна!

А леопардові лосини

шепочуть:

 – Не журись, Ірино,

їж все, що бачиш, й серед ночі:

розтягнемося, на скільки схочеш.

Коли мова заходить про те, хто придумує анекдоти, то зрозуміло, що треба відповідати: їх придумують реальні життєві ситуації. Побутовий комізм у віршах Ніни Корець – теж гра випадку і слова, як ось у цій ситуації:  

Раз в Яремчому в готелі претензійнім

стука в двері покоївка провінційна.

– Ето кто? – турист по-руському шваргоче.

– Я, покойница, – представилась охоче.

Багатство й достаток, на думку авторки, ще не гарантують жінці спокійне життя, як у вірші «Аварія»:

– Я чув, дружина «Порш» новий розбила?
– Ох правда це, такого натворила.
– А з нею нічогісінько не сталось?
– Ще поки ні, бо в душі заховалась.  

У книжці «Сукня для фурору» сучасна українська жінка живе динамічним і цікавим життям, а в житті завжди трапляються курйозні ситуації. То чому б з них і не потішитися?

Хочеться вірити, що в особі Ніни Корець будемо мати поетесу, яка потішить читачів ще не однією гумористичною збіркою, а її вірші стануть популярними й здобудуть широке народне визнання. 

Читайте також:

Видавець орієнтує насамперед на гумор – поетеса з Шацька

Письменниця з Шацька – лауреатка міжнародного конкурсу «Корнійчуковська премія»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024