Голова Шацької громади разом з колегами вчився розвивати сільський та зелений туризм

16 Травня 2017, 10:50
2201

Представників громад Волині, Житомирщини та Рівненщини навчили розвивати сільський та зелений туризм.

Про це повідомляє Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування на офіційному сайті Волинської облдержадміністрації. 

Волинська область багата природніми ресурсами, національними та ландшафтними парками, а також агропромисловим комплексом та сільськими територіями. Розвиток сільського зеленого туризму є актуальним для залучення фінансових ресурсів на території об’єднаних територіальних громад Волині. Саме в цьому контексті нещодавно відбувся семінар щодо стану та перспектив розвитку сільського та зеленого туризму на Поліссі.

Анатолій Пархом’юк директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування разом із представниками Зимненської, Голобської, Велицької, Смолигівської, Шацької, Литовезької, Прилісненської, Павлівської та Княгининівської ОТГ завітали на Рівненщину із навчальним візитом. Представників громад ознайомили із тенденціями та трендами світового та українського туризму, а також проектами розвитку туристичних територій та можливостями приєднання до туристичних мереж спільнот. 

Сергій Підмогильний, керівник Української асоціації активного та екологічного туризму, розповів про те, які туристичні ресурси мають громади на Поліссі та можливі шляхи розвитку. Також експерт пояснив присутнім алгоритм визначення туристичної дестинації та фактори впливу на її розвиток. Особливий акцент було зроблено саме на наявність інфраструктури та комунікацій, а також організаційного забезпечення.


 

На другий день семінару учасники мали змогу вивчити досвід зеленого туризму на прикладі етнопоселення у селі Маринин та відвідали Надслучанський регіональний ландшафтний парк.

Навчальний візит став майданчиком комунікації для представників громад із Волинської, Рівненської та Житомирської областей, адже кожен мав можливість поспілкуватися із колегами, поділитися кращими практиками, отримати практичні навички від експертів в сфері зеленого та сільського туризму та створити підґрунтя для майбутньою співпраці.

Від Шацької обєднаної територіальної громади участь у семінарі взяв її голова Сергій Віннічук.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром