У Шацьку судили громадянина США, який приховав товари від митного контролю

09 Жовтня 2020, 18:20
3350

Шацький суд виніс рішення щодо іноземця, який не задекларував на Ягодині товари. Суд відбувся наприкінці вересня цього року.

17 травня 2019 року на митний пост «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина США.  

До митного контролю водій подав товарно-супровідні документи від компанії «Ed's Used Machinery LLC». Згідно з документами, до товариства «Агромаш» їхав вантаж: шість вживаних жниварок різних моделей, вживаний валкоутворювач (колісно-пальцевіграблі); п`ять штук двигунів внутрішнього згорання об`ємом циліндрів 240 м³ для використання у сільському та садовому господарстві, 2 штуки вживаних коліс для встановлення на сільськогосподарську техніку (металевий диск + гумова пневматична шина), захват для силосу.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Загальна вага товарів, зазначена у документах – 14 640 кг брутто, вартістю більше 36 тисяч доларів США.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу виявлено товари, що не вказані в товарно-супровідних документах і не заявлені до митного контролю, а саме: 1279 штук запчастин 109 різних найменувань торговельних марок "Honda" та "Water Cannon" загальною вартістю близько 326 тисяч гривень.

Не задекларовані товари були запаковані у картонні коробки та дерев'яні ящики. Контрабанда знаходилася між іншим товаром.

Своїми діями, спрямованими на переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю.

1 вересня цього року матеріали вказаної справи, відповідно до постанови Волинського апеляційного суду надійшли для розгляду в Шацький районний суд Волинської області.

Сам винуватець до суду не прибув, не було й представників волинської митниці.

Відповідно до законодавства, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до Кодексу України про адміністративні порушення стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Після розрахунку кількості днів у періодах після складення протоколу суд встановив, що з моменту вчинення правопорушення минуло більше року, а отже минув строк накладення адміністративного стягнення, тому провадження слід закрити. 

Вилучені приховані запчастини повернуть відправнику компанії «Ed's Used Machinery LLC»  для реалізації його права на вивезення товару за межі митної території України.

Суд вирішив провадження у справі за протоколом про порушення митних правил закрити у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Коментарі
10 Жовтня 2020, 01:59
А хто буде вибачатись перед паном з піндосії?<br/>А який оптимістичний заголовок!
10 Жовтня 2020, 19:03
Огородіть Україну колючим дротом і нічого неввозіть і неввозіть, як за Совка і тоді заживем. Джінси тільки в підворотнях і жувачки з під поли.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024