Катання на пенні-бордах: користь для здоров'я чи небезпека для житття

13 Травня 2017, 18:00
Шкільна територія - найбільш безпечне місце для катання на пенні-бордах 3059
Шкільна територія - найбільш безпечне місце для катання на пенні-бордах

Пенні- борди, які, по суті, є легкими пластиковими аналогами скейтборду, починають завойовувати все більшу популярність не тільки серед молоді та дітей, але і серед більш дорослих людей.

Та все ж найчастіше на пенні-бордах катаються діти підліткового віку. Вони зізнаються, що дошки дуже зручні, мають компактний розмір, високу маневреність, а головне - яскраві кольори і навіть колеса, що в темну пору доби світяться.

Пенні-борди зазвичай випускаються серіями, і щоразу змінюється їхній дизайн, що особливо подобається молоді. Діти досить швидко засвоюють науку катання на пенні-бордах, досвідчені легко пересуваються ними по населеному пункту і навіть виконують різноманітні трюки.

Не відстають від новомодних віянь і в Шацьку: юних пеннібордистів часто можна побачити на рівних, сприятливих для катання, територіях: біля загальноосвітньої школи, на тротуарах, встелених бруківкою, і на ... асфальтованих дорогах.

Батьки дітей, які купують їм пенні-борди і дозволяють на них кататися, напевно, не бачать, що діти часто обирають проїжджу частину дороги як територію для прогулянок на пластикових дошках. А дорога - це транспорт, який часто їде з великою швидкістю. Це водії, багато хто з яких ніколи не зупиняється перед пішохідним переходом, а дехто їде й напідпитку - такі дітей на дорозі можуть і не помітити.

Досить безпечно почуваються на дорозі і юні пеннібордисти, насолоджуючись катанням у навушниках і не чуючи сигналу водіїв. Одним словом, пенні-борд на дорозі – це небезпека для життя і здоров'я дітей.

Батьки повинні задуматися над цим і серйозно поговорити зі своїми дітьми.


 

 

Коментарі
14 Травня 2017, 05:49
Справді їздять діти по дорогах, сам свідок, треба добре сигналити їм, щоб зїхали на тротуар.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024