Поляки анонсували проведення європейських Днів добросусідства

11 Травня 2017, 23:00
2161 Джерело: chelmski.eu

Цього року через річку Західний Буг знову побудують понтонний міст, який поєднає польське Збереже та українські Адамчуки.

З 11 по 15 серпня триватимуть європейські Дні Добросусідства «Zbereże-Adamczuki 2017», -  інформує польське видання Сhelmski.eu.

 У рамках заходу протягом п'яти днів працюватиме тимчасовий прикордонний перехід Адамчуки-Збереже.

У минулому році кордон у районі Збереже перетнули понад 50 тисяч чоловік. Можна очікувати, що з польської сторони багато людей прийде до Збереже в неділю. Багатьох зацікавить ярмарок, Буг- Фестиваль і спортивне свято.

Європейські Дні добросусідства є важливою культурною подією для всього Люблінського воєводства. Це також сигнал до центральної влади про те, що пункт пропуску тут дуже потрібний.

–Влодавський повіт єдиний в Польщі межує з двома країнами: Україною і Білоруссю і не має на своїй території будь-якої перетину кордону. В даний час прикордонна інфраструктура є недостатньою, і жителі Надбужанського регіону страждають від відсутності нормального розвитку і можливості прикордонного співробітництва у сферах туризму і економіки, - відзначив староста Влодави Анджей Романчук.

Історія зусиль зі створення перетину кордону в цій частині Любліна і Волині сягає початку вісімдесятих років минулого століття. Цей проект дає можливість для подальшого розвитку прикордонного співробітництва та зростання економічного потенціалу прикордонних регіонів, де слабо розвинена промисловість і економічна відсталість негативно впливають на якість життя жителів.

Будівництво перетину кордону в Адамчуках передбачене Багаторічною програмою для цілеспрямованого розвитку державного кордону прийнятою Постановою № 831 Кабінету Міністрів України від 13 червня 2007 року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024