Пригоди київських хлопців у Шацьку

11 Травня 2017, 14:30

За декілька тижнів – літо. У Шацьк, Світязь та Мельники підтягнуться відпочивальники. Але вже з першим весняним теплом до курортного району пожвавлюється інтерес журналістів.

Минулого тижня Шацьк відвідали двоє хлопців з Києва - студенти одного зі столичних вишів Ярослав Гула та Андрій Бондар. Вони - автори проекту на одному з телеканалів України під назвою «Україна без грошей», в якому хлопці показали, що нашою країною можна мандрувати, маючи в кишені мінімальні фінансові запаси.

На цей раз хлопці розпочали зйомки нового проекту - «Гулаперевір», в якому за 365 днів перевірять 100 населених пунктів України та близького зарубіжжя. Спочатку журналісти показали туристичні місця Києва, потім приїхали у Ковель, а вже звідти – у Шацьк.

Тут їм підприємець Петро Зуб влаштував екскурсію туристичними маршрутами, які проводить для відпочивальників «Світязь-AKTIVE», організував екскурсію музеєм флори і фауни в Шацькому лісовому коледжі, показав красу озер та селища з висоти пташиного польоту – з пожежної вишки біля озера Велике Чорне.

Увага до Шацька буде прикута в двох напрямках: спочатку хлопці хочуть показати Шацьк у період міжсезоння, а потім планують завітати наприкінці червня та показати озера у розпал відпочинкового сезону.

Оцінюватимуть селище за декількома критеріями: готовність допомогти людям у скрутній ситуації, розваги для відпочивальників та місцевих, оцінка інфраструктури (чистота, маршрути, туристичні центри) та загальне враження. Кожен критерій має оцінюватися на 25-бальною шкалою. Максимальна кількість балів, яку може набрати місто - 100. З усіх міст, в яких побувають хлопці, лише 36 буде вручена табличка як рекомендація українцям відвідати населений пункт.

Поки що журналісти розмістили на YouTube відео з коротким сюжетом про те, як приїхали у Шацьк, що тут побачили та що довелось пережити вночі.