Пригоди київських хлопців у Шацьку

11 Травня 2017, 14:30
4501

За декілька тижнів – літо. У Шацьк, Світязь та Мельники підтягнуться відпочивальники. Але вже з першим весняним теплом до курортного району пожвавлюється інтерес журналістів.

Минулого тижня Шацьк відвідали двоє хлопців з Києва - студенти одного зі столичних вишів Ярослав Гула та Андрій Бондар. Вони - автори проекту на одному з телеканалів України під назвою «Україна без грошей», в якому хлопці показали, що нашою країною можна мандрувати, маючи в кишені мінімальні фінансові запаси.

На цей раз хлопці розпочали зйомки нового проекту - «Гулаперевір», в якому за 365 днів перевірять 100 населених пунктів України та близького зарубіжжя. Спочатку журналісти показали туристичні місця Києва, потім приїхали у Ковель, а вже звідти – у Шацьк.

Тут їм підприємець Петро Зуб влаштував екскурсію туристичними маршрутами, які проводить для відпочивальників «Світязь-AKTIVE», організував екскурсію музеєм флори і фауни в Шацькому лісовому коледжі, показав красу озер та селища з висоти пташиного польоту – з пожежної вишки біля озера Велике Чорне.

Увага до Шацька буде прикута в двох напрямках: спочатку хлопці хочуть показати Шацьк у період міжсезоння, а потім планують завітати наприкінці червня та показати озера у розпал відпочинкового сезону.

Оцінюватимуть селище за декількома критеріями: готовність допомогти людям у скрутній ситуації, розваги для відпочивальників та місцевих, оцінка інфраструктури (чистота, маршрути, туристичні центри) та загальне враження. Кожен критерій має оцінюватися на 25-бальною шкалою. Максимальна кількість балів, яку може набрати місто - 100. З усіх міст, в яких побувають хлопці, лише 36 буде вручена табличка як рекомендація українцям відвідати населений пункт.

Поки що журналісти розмістили на YouTube відео з коротким сюжетом про те, як приїхали у Шацьк, що тут побачили та що довелось пережити вночі.

1


 

Коментарі
11 Травня 2017, 18:11
Молодці хлопці а чого ж в готель непішл. Мерзли на вулиці. Бідолашні
11 Травня 2017, 18:32
«Гулапреревір»,
11 Травня 2017, 20:00
я б з такими тошнотами вдома сиділа
11 Травня 2017, 22:55
Якби хотіли то змогли б і показати і переночувати , а так в хлопців незрозуміла мета була . І взагалі яка розумна людина з мінімальними фінансовими коштами поїде кудись та щей з палаткою навесні .
11 Травня 2017, 23:28
Неприємно після перегляду відео. Таке враження, що пацани вважають себе великими зірками, і перед ними мають всі стелитись. Не розумію, чому Петро на це повівся.
11 Травня 2017, 23:40
Петро не повівся. Для нього ці хлопці це туристи і він з ними говорив як з туристами.<br/>А взагалі відео з поганим присмаком. В такому ракурсі можна і Польщу біля оз Білого показати. Одним словом не сезон...
12 Травня 2017, 00:58
Хлопці показують те, що бачать. Кожна людина має свій світогляд і рівень певного розвитку і виходячи з цього по різному сприймає світ навкруги. На вулиці холодно, але пляшчину вони не взяли на двох ))))
12 Травня 2017, 12:07
гнати іх в шею
12 Травня 2017, 13:11
Чим би дитя не бавилось, аби не плакало...
12 Травня 2017, 13:32
Це ж тільки як воно знімалося<br/>знаю Ярика з &quot;України без грошей&quot;, то відос буде на вищому рівні<br/>а тута да - ночувати в палатці без спальника, жеееееесть
12 Травня 2017, 13:34
&quot;Увага до Шацька буде прикута в двох напрямках: спочатку хлопці хочуть показати Шацьк у період міжсезоння, а потім планують завітати наприкінці червня та показати озера у розпал відпочинкового сезону&quot;.<br/>ТО ЩЕ ПРИЇДУТЬ?
13 Травня 2017, 00:31
одчипітися жиніте гет іх
13 Травня 2017, 01:03
нормальні<br/>хоч вдома не сидять, а щось роблять
13 Травня 2017, 20:01
Зразу питання?-:як це вони не знайшли інтернету?від заїжджого аж до приват банку він є....переночувати також вісять таблички...від автостанції до того ж заїжджого по обидві сторони вони вісят....озеро не показали в період тихого сезону..(Палатку поставили біля озера...а там вітер,ясна річ що буде холодно...вогонь розпалити і пожарити сосисок недогадались???отой козлик лише мені схожий з тим чуваком?чи ще комусь))Таке враження що вони перший раз вийшли на &quot;провірку&quot;...в шацьку відпочивають ще більші аматори .проте без камери..і думаю що більш пристосовано. ніж ці двоє...перш ніж їхати сюди нехай подивляться відео і почитають про наші озера та цікаві місцини....на гряді могли легесенько переночувати і відос класний забацати..булоб цікавіше...(і питання що з голови нейде-:Хлопці ,де ви решту ночей ночували...6 днів тут були..і весь час на дворі?????)якась маячня ...хто згідний ставте +))))і ми спасемо видру Шацького лісництва))))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024