Пункти пропуску "Піща" і "Пулемець" потребують значних капіталовкладень і реорганізації

11 Травня 2017, 14:20
МАПП «Пулемець» 6210
МАПП «Пулемець»

Мільйони гривень потрібно, аби митні пункти попуску, які розташовані на Волині, довести до пуття.

Робоча група з вивчення ситуації на пунктах пропуску через кордон, створена розпорядженням голови Волинської ОДА, представила висновки про стан митних пропусків.

З’ясувалося, ці об’єкти потребують значних капіталовкладень і реорганізації, - повідомляють Волинські новини.

Частина з них внесена до проекту відповідної Державної програми. Але чи буде вона в такому обсязі затверджена і коли – невідомо. Аналогічна програма, до якої були включені волинські митні пункти пропуску, діяла до 2015 року і не була виконана. Як результат – частина пунктів пропуску вже 23 роки діють за тимчасовими схемами.

МПП «Піща»

Міждержавний пункт пропуску «Піща» був введений в експлуатацію за тимчасовою схемою у 1993 році.




Будівництво нового постійного пункту пропуску замість тимчасового також обіцяли здійснити в рамках правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2015 року, але також не виконали.

Нині будівництво МПП «Піща» включено до проекту Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2020 року. Усього передбачено коштів державного бюджету 48,2 мільйона гривень на 2019 та 2020 роки.

Автомобільні дороги до цього пункту пропуску також потребують ремонту. Відповідно до розрахунків Служби автомобільних доріг у Волинській області, на ремонт під’їзної до пункту пропуску автодороги Т 03-02 Піща - Шацьк - Любомль - Верба - Володимир-Волинський - Павлівка - Горохів - Берестечко - Козин - Кременець необхідно 40,7 мільйона гривень.

МАПП «Пулемець»

Ще один тимчасовий пункт пропуску, який «тимчасує» з 1993 року – МАПП «Пулемець». Асфальтове покритя тут в ямах, тріщинах, розміри службових приміщень не забезпечують потреб персоналу, не дають можливості розмістити всю техніку, необхідну для виконання обов’язків. Побутові умови не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, адже там немає водопостачання, каналізації та санвузла. Відсутні місця для відпочинку та прийому їжі.




Як і попередні пункти пропуску, заплановані роботи з будівництва МАПП «Пулемець» до 2015 року так і не виконали. В проект Державної цільової правоохоронної програми ці роботи таки включили. На 2017-2018 роки на це запланували 48,2 мільйона гривень

Але, звісно, це не всі потреби. Відповідно до розрахунків Служби автомобільних доріг у Волинській області, на ремонт під’їзної до пункту пропуску автодороги Т 03-02 КПП «Пулемець» - КПП «Піща» необхідно 76,850 мільйона гривень.

Якщо підрахувати всі потрібні видатки, то лише на ремонт доріг до волинських пунктів пропуску потрібно майже мільярд гривень. Ще декілька сотень мільйонів – на заміну тимчасових пунктів пропуску, які не відповідають жодним стандартам і нормам.

Сьогодні ж митні переходи і пункти пропуску, які розташовані на території Волині, потопають у смітті, на них відсутня належна інфраструктура, а на сервісних зонах - антисанітарія.

Коментарі
11 Травня 2017, 18:13
Ой поладять там як дощ то хлопцям на голову капає.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром