Пехи: досвідченому лісівнику вручили іменного годинника

29 Вересня 2020, 18:19
3948

Нагородили досвідченого лісівника з села Пехи.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Петро Пех із села Пехи 32 роки пропрацював лісником Шацького лісництва.  Трудився на совість, щоб плодами роботи могли пишатися його послідовники-лісівники, односельці, сім’я. «Мій багатогектарний обхід вважався найкращим, бо я буквально жив лісом, його проблемами», – каже Петро Михайлович . А роботи в нього було немало: відстежувати браконьєрів, проводити огляд угідь, насаджувати і доглядати лісові культури тощо. З усіма обов’язками чудово справлявся і заслужив на славу доброго господаря лісу і взірцевого працівника.

20 вересня, в День працівника лісу, до поважного ветерана галузі завітали гості. Василь Голядинець, директор ТОВ «Волинська ягідка», від себе та депутата Волинської обласної ради В’ячеслава Богдана подякував Петрові Михайловичу за те, що ростив і плекав ліс, побажав міцного здоров’я, добробуту і щастя. А з нагоди професійного свята вручив йому Почесну грамоту Волинської обласної ради та подарував іменний годинник. Особисто прибув привітати людину, якою пишається Шацький район, і Андрій Самолюк, директор ДП «Шацьке УДЛГ». Букет квітів, грошова премія і теплі слова вдячності розчулили досвідченого лісівника з Пехів.


 

–Я працював з 14-а директорами лісгоспу, з усіма знаходив спільну мову і порозуміння, проте лише Андрієві Олексійовичу вдячний за те, що не забуває про нас, ветеранів, – зазначив Петро Михайлович.

Петро Пех народився в 1944 році. Після закінчення школи відслужив в армії, одружився, декілька років їздив на сезонні заробітки. Коли в родині  з’явилося двоє діток, задумався про постійну роботу. Ліс він полюбив ще змалку, коли мама в дитинстві брала його з собою по ягоди, гриби. Вабили до себе дерева-велетні, шепотіння листя у верховітті, таємничі стежки…

 –Хороший друг Іван Цвид порекомендував мене на посаду лісника. Керівництво лісгоспу повірило йому, і з 1974 року, я став працювати в Шацькому лісництві. Цій роботі я присвятив 32 роки свого життя. В лісі мені подобалося все. І хоча праця була не з легких, та я всьому давав раду, – розповідає Петро Пех.

1

 

З 2006 року він перебуває на заслуженому відпочинку. Разом з дружиною Анастасією Петрівною тішиться трьома своїми дітьми: Людмилою, Наталією, Анатолієм та успіхами внуків. Теплі спогади про насичену трудову діяльність, про колег-однодумців, про зелене диво планети – ліс – гріють його душу. А впевненості в завтрашньому дні та гордості за зроблене додають тисячі виплеканих невтомними руками дерев – справжнього, живого скарбу нашого Шацького краю.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

1

2

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром