На екологічному посту "Венське" хочуть запровадити європейський досвід роботи

10 Травня 2017, 15:00
5309

В екологічному посту "Венське" незабаром можуть з'явитися автомати європейського зразка для здійснення проплати за в'їзд на територію Шацького національного природного парку.

Незабаром розпочне свою роботу екологічний пост “Венське”, що в період літнього відпочинку діє при в’їзді у Шацький національний природний парк.

Ще минулого року набуло актуальності питання законної зупинки автомобілів, адже після реформи в правоохоронній сфері поліцейські не мають права зупиняти транспорт. Можуть лише слідкувати за порядком на посту. Минулого року працівникам парку допомагали атовці, які й зупиняли автомобілі. Багато людей, які в'їжджали на територію парку, ігнорували знак зупинки і не бажали зупинятися та здійснювати плату за в'їзд у заповідну зону. 

Питання залишається актуальним і нині. Не можна порушувати чинного законодавства й водночас потрібно зберегти цінне джерело прибутку для району. Виручені на посту кошти вкладаються в розвиток інфраструктури ШНПП, прибирання його території, вивезення сміття, використовувуються на оплату праці сезонним працівникам.

Депутати Шацької районної ради на черговому засіданні сесії 28 квітня прийняли рішення про написання відповідного звернення – Шацькою РДА і Шацьким національним природним парком до міністерства екології та природних ресурсів України.  

Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, в районі хочуть запровадити європейську практику – при в’їзді в національний парк встановити турнікет та автомат для здійснення проплат. Відпочивальники після оплати отримуватимуть талончики, з якими мають перебувати на відпочинку. Якщо туристи не пред’являть працівникам поліції талончик, на них буде накладений штраф, в рази більший за вартість талончика.

Процес впровадження такого досвіду досить тривалий, проте, зі слів керівництва району, незворотній.

Коментарі
10 Травня 2017, 20:37
ЯКЩО ПРОФУКАЄТЕ ПОСТ ТО ВІДХОДИ НІХТО НЕ ЗБИРАТИМЕ А ТОДІ БУДЕ КАТОСТРОФА
10 Травня 2017, 21:50
а як місцевим бути?
10 Травня 2017, 23:11
Я вже бачу ступор в розумних оченятах працівника поліції, що задумався за якою статтею КОАП накласти покарання у вигляді штрафу за відсутність талончика :))) До речі, європейський досвід показує, що таких організацій, як ОДА і РДА в європах просто не існує за не надобністю:).
10 Травня 2017, 23:26
На дорогах міжнародного значення можуть не дозволити встановлення даних турнікетів
11 Травня 2017, 00:09
Всі повинні знати,що внески добровільні.а наші хапуги їх роблять примусовими,<br/>а гроші дерибанять.<br/>Слава Україні і смерть Шацьким хапугам.
11 Травня 2017, 00:22
на дорогах міжнародного значення можуть не дозволити встановлення даних турнікетів
11 Травня 2017, 01:46
Збирають збирають. А біля озер нічого толком і нероблять. Куди ж ті гроші йдуть? В дупу! :)я так зрозуміла чиюсь:)))
11 Травня 2017, 11:27
ПРИЇДЕ ЛЮДИНА ЗАЛИШИТЬ СМІТТЯ ПІСЛЯ СЕБЕ АДАТИ ПАРУ ГРИВЕНЬ НА ЙОГО ПРИБИРАННЯ НЕ ХОЧЕ А ПРОПЮТЬ НАБАГАТО БІЛЬШЕ А ПЛАТА ЗБИРАЄТЬСЯ НА ЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ СКІЛЬКИ РАЗ БАЧИВ ЯК ПРОКУРОРИ ПОЛІЦІЯНТИ ТИКАЛИ ПОСВІДЧЕННЯ І ГРОЗИЛИ КАРАМИ І ЩО ПОСТ БУВ І ГРОШІ ЗБИРАЛИ А ПАРОЧКУ ДУЖЕ РОЗУМНИХ САМ ОСОБИСТО ВИХОВАВ
11 Травня 2017, 13:03
Скільки вже років вирішують проблему оплати та використання грошей, а віз і нині там Видумують різні варіанти, а є досвід інших країн- використовуйте, а не звертайтесь до поліції.
11 Травня 2017, 15:28
треба партізанку поставити
11 Травня 2017, 18:50
&quot;На екологічному посту &quot;Венське&quot; хочуть запровадити європейський досвід роботи&quot; - обіцяти не означає зробити
14 Травня 2017, 01:10
Красава
14 Травня 2017, 02:04
Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, в районі хочуть запровадити європейську практику – при в’їзді в національний парк встановити турнікет та автомат для здійснення проплат. <br/>Вася ти просто дибіл пост також хочеш віддати в оренду. Оце нажили голову РДА .Голядинець разом з Бондаром хочуть прибрати до рук усі пункти Шацького НПП (наметове містечко незабудка 'центральнтй пляж с Світязь,,наметове містечко запісочне,та полісянка ) через що і травлять Захарко присилають перевірки (Бондар це заступник голови агентства лісових ресурсів України).Гнати в шию запроданці та посіраку.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024