В якому селі району живуть найбільш законослухняні громадяни

08 Травня 2017, 11:00
2139

Аналізує скоєні кримінальні та адміністративні правопорушення в 2016 році на території Шацького району в розрізі населених пунктів старший інспектор сектору моніторингу Шацького відділення поліції Ігор Гулик.

- Проаналізувавши скоєні жителями району правопорушення, можна сказати, що смт. Шацьк та с. Світязь мають значно вищі показники по скоєних кримінальних правопорушеннях, як інші населені пункти. Це пояснюється тим, що період їх скоєння припадає на час літнього відпочинку громадян в ур. Гряда та селі  Світязь.

Найбільше у 2016 році адміністративних правопорушень зареєстровано було по Шацькій селищній раді – 524, з яких левова частка – 411 – припадає на селище Шацьк, село Мельники – 36. Другою за «популярністю»  скоєних адмінправопорушень є Світязька сільська рада, на території якої скоєно 102 правопорушення, з них у селі Світязь – 87, у Підманові – 15, в Омеляному – жодного.

По селах колишньої Самійличівської сільської ради зареєстровано 42 адмінправопорушення, з яких по 13 – в селах Самійличі та Положево, 14 – в с. Хомичі, 2 – в с.Пехи.

У Піщанській сільській раді зареєстровано 59 адмінправопорушень, з них 41 – в с.Піща, 11 – в с. Острів’я, 5 – у с.Кам’янка та 2 – в с.Затишшя.

35 правопорушень зареєстровано у  минулому році по Ростанській сільській раді, з них в с.Ростань – 26, у Хрипську - 5 та 4 – у Перешпі.

У селі Пулемець маємо 28 адмінправоропушень за 2016 рік. Стільки ж було зареєстровано правопорушень у селах Прип’ятської сільської ради, з яких 16 – в с.Прип’ять, 8 – в с.Плоске, у селах Вілиця та Кропивники – по 2.

Найбільш законослухняними були жителі Пульмівської сільської ради, на яких було складено за правопорушення 15 адмінпротоколів (с.Пульмо – 6, Залісся – 8, Кошари – 1 та Вільшанка – жодного), та  Грабівської сільської ради, на території якої було зареєстровано 9 адмінправопорушень (Грабове – 4, Смоляри-Світязькі – 2, Голядин – 3, та жодного – в с. Адамчуки).

Жодних правопорушень не скоєно в селах Красний Бір, Адамчуки та Омеляне.

Стосовно кримінальних правопорушень, то їх на території району за минулий рік було зареєстровано 199.

Найбільше криміналу зареєстровано по Шацькій селищній раді – 122 (Шацьк – 84, Мельники – 8, Гаївка – 5). На другому місці по кримінальних злочинах, як і по адміністративних, займає Світязька сільська рада – 34, з яких лише один злочин зареєстровано в с. Підманове, решта – в с.Світязь.

Якщо в адмінправопорушеннях Пульмівська сільська рада є найбільш законослухняною, то цього не можна сказати за чисельністю зареєстрованих кримінальних правопорушень – 13, з яких 10 – зареєстровано в с.Пульмо, три – в с.Залісся. У Ростанській сільській раді скоєно 11 правопорушень (по 4 – в селах Ростань та Хрипськ, 3 – Перешпа). На один менше кримінальних злочинів зареєстровано на території Піщанської сільської ради , з яких 6 – в с.Піща, 2 – в с. Острів’я, по одному – в селах Затишшя та Кам’янка. Аналогічну кількість кримінальних правопорушень скоїли жителі Грабівської сільської ради: Смоляри-Світязькі – 5, Грабово – 4, по одному – в селах Голядин та Адамчуки.

Вісім кримінальних злочинів мають на території села Пулемець, стільки ж в селах колишньої Самійличівської сільської ради (Хомичі та Положево – по 3, Самійличі – 2). Найменше кримінальних правопорушень скоєно на теритрії колишньої Прип’ятської сільської ради – 7, з яких в селі Прип’ять – 3, Плоске – 2, по одному – у Вілиці та Кропивниках.

Жодного кримінального правопорушення не скоєно в селах Пехи, Красний Бір, Омеляне, Кошари та Вільшанка.

 

 

Коментарі
09 Травня 2017, 11:04
а шото вин ламає
11 Травня 2017, 01:53
Двері в хлів
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024