У Смоляри Світязькі люди просять ветеринара

07 Травня 2017, 09:50
1930

У клубі села Смоляри Світязькі, де побував з виїзним прийомом громадян перший заступнк голови Шацької РДА Віктор Плейтух, було, як завше, чи не найбільше людей.

Здебільшого люди просили вирішити питання, які пов’язані із сільським господарством.

«Якби нам на декілька сіл був ветеринар, а то маємо кожного разу викликати його з Гупалів,» -- бідкаються селяни.

Нарікають вони й на те, що їм особисто чи у сільську раду з Шацької ветеринарної лікарні не повідомляють про результати аналізів на лейкоз корів, тому людям самим доводиться їхати в Шацьк. «А ми ж за аналіз гроші платимо» - обурюються селяни.

Цього року в Смолярах Світязьких в господарствах утримується приблизно 40 корів, і з кожним роком поголів’я великої рогатої худоби скорочується. «Невигідно тримати корів, бо нема ціни на молоко. Тому й збувають,» -- кажуть люди.

На це Віктор Плейтух зауважив: у селах є практика об’єднуватися людям, які мають корів, у кооперативи. Вони ж беруть участь у проектах, закуповують обладнання та налагоджують виробництво молочних продуктів, зокрема, сиру. Подібне можуть спробувати й жителі декількох сусідніх сіл, які утримують корів.

Віталій Цвид, в.о. сільського голови, в продовження теми повідомив, що в селі є вакансія працівника пункту штучного запліднення, його будуть офіційно працевлаштовувати та, забезпечать необхідним обладнанням. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024