"До пам'яток природи району потрібно водити туристів" - голова Шацької РДА

06 Травня 2017, 20:50
3746

На сесії Шацької районної ради, яка відбулася 28 квітня, говорили про збереження і розвиток природно-заповідного фонду району.

З цього питання доповідав Андрій Самолюк, директор ДП «Шацьке УДЛГ». Зі слів Андрія Олексійовича, на базі Шацького національного природного парку існує чимало унікальних пам’яток природи. З-поміж них ботанічний заказник “Втенський” площею 130 га, розташований біля с. Ростань (унікальне низинне болото, де зростають сосна і береза, а також занесені до Червоної книги України журавлина дрібноплідна, росички англійська та середня).

Біля села Кам’янка розташований лісовий заказник “Ялинник” площею 83 га – з цінними сосново-ялиновими насадженнями віком 120-160 років.

Гідрологічний заказник “Піщанський”, розташований неподалік від села Піща (площа 607,4 га), - це болота, вкриті заростями берези повислої і верби. Є на території району 300-річний дуб-велетень і дві пам’ятки природи – дуб, зрослий із сосною. На ці та інші об’єкти природно-заповідного фонду розроблені положення, реалізовуються заходи щодо їх збереження.

Під час обговорення виступу голова Шацької РДА Василь Голядинець зауважив, що слід більше популяризувати ці унікальні місця серед туристів, створювати карти пам’яток – вони, нарівні з озерами, можуть стати родзинкою краю.

1

3

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром