Голядин: місцевих турбує доля школи і старого магазину

05 Травня 2017, 19:20
3224

Минулого тижня з виїзним прийомом громадян у селах Грабівської сільської ради побував перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух.

У селі Голядин люди цікавилися, чи виготовляють в Шацьку закордонні паспорти, коли буде будуватися автоперехід в Адамчуках та дорога до нього, а основне – що буде з місцевою школою.

На це перший заступник повідомив: так, закордонні паспорти віднедавна почали видавати в Шацькому РС УДМС; над питанням будівництва автопереходу працюють, заручившись підтримкою обласної адміністрації та депутатів Верховної Ради; будівництво дороги також є у планах (закладено на цей рік 20 млн. грн. на дорогу з села Рівне Любомльського району до сіл Шацького району).

Стосовно функціонування місцевої школи, то Віктор Плейтух зазначив:

«Однозначно, малокомплектні школи будуть закриватися. Але перш ніж везти дітей в інше село, для цього мають бути передумови: у школі, яка прийматиме дітей,  мають бути створені нормальні умови, організоване гаряче харчування, повинні бути нормальні дороги та автобус.»

Запитували люди про можливість облаштування дитячого майданчика, про процес об’єднання територіальних громад.

Також жителі села питали, що можна зробити зі старим магазином, який зараз належить Шацькому РайСТ. Будівля неприваблива, недоглянута, лише псує вигляд села. Пропонували люди різні варіанти: облаштувати клуб, спортзал або відкрити магазин. Та Віктор Плейтух до цього поставився більш скептично: у клуб молодь ходити не буде, коли поруч діє бар. Як варіанти – можлива оренда приміщення та облаштування спортивної кімнати або магазину промислових чи будівельних товарів. Але все це має узгоджуватися та вирішуватися з власником приміщення – Шацьким РайСТ

Коментарі
05 Травня 2017, 22:46
ЙОГО НАЧАЛЬНИК Є ЖИТЕЛЕМ СЕЛА А ЗАМ ЩО МОЖЕ СКАЗАТИ ЯКЩО НАЧАЛЬНИК ЗАКРИВАЄ ШКОЛУ ПРОСТО ГАНЬБА
05 Травня 2017, 22:47
завдання влади поліпшувати умови проживання гроадян а не скептично ставитись оце і є позиція
06 Травня 2017, 00:44
Начальник начальником, а школу закриє - не має права ослухатися вищого керівництва. Реформа освіти - що поробиш
06 Травня 2017, 13:02
Взяти в оренду майже зруйнований магазин ??? Так склезь за його загне що дешевше новий збудувати , все що вміє цей Камінь -Каширський мудак то це дерибанити майно і бігати по владних кабінетах плакатись як як йому "видатному керівнику " тяжко. А влада за цим всім мовчки спостерігає . Яскравий приклад с.Голядин новий колись єдиний діючий магазин (погано що немає його фото) та велика територія навколо його повністю занедбані і поруч магазин приватний, побудований з нуля. Різниця вражаюча. Шкода що немає фото обох магазинів (вони побудовані поруч) бо не всі мають змогу їздити по районі та оцінити бардак з тими магазинами які склезь нікому не зміг впарити в оренду чи продати.
06 Травня 2017, 13:10
так так
08 Травня 2017, 00:53
вася правильно потрібно все позабирати у склезя він стільки вже накрав скільки можна я вже написала гройсману про його оборудки
11 Травня 2017, 07:39
Склезь майже ніде не платить за оренду землі. Земля під магазинами належить місцевим радам!!!, за яку треба платити в місцевий бюджет. Його влада покриває!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024