Держава погасить банкам до 80% кількох кредитів підприємця, якщо він збанкрутує

16 Вересня 2020, 14:30
2974

Верховна Рада підтримала законопроєкт №3659-д про надання держгарантії на портфельній основі.

Про це повідомив Денис Шмигаль на своїй фейсбук сторінці.

Це спільні напрацювання Кабміну та профільного парламентського комітету, які дадуть змогу представникам малого та середнього бізнесу отримувати кредитний ресурс під державні гарантії. Загальний об’єм програми складе до 5 млрд грн.

Кредити надаватимуться мікро-, малим та середнім підприємцям в обсязі до 5 млрд грн. Держава гарантуватиме перед банком 80% суму такої позики. Це дасть змогу значно здешевити, а головне зробити доступнішим кредитний ресурс для українського бізнесу. Водночас гарантії на рівні 80% сприятимуть тому, що банки видаватимуть кошти лише якісним позичальникам, які мають бізнес-план та бачення розвитку власної справи.

Інструмент, який ми запроваджуємо, вже роками працює в передових економіках світу та дає можливість створити реальну підтримку малому та середньому бізнесу, - йдеться у повідомленні.


 

Коментарі
16 Вересня 2020, 18:43
<p>вой, це скільки вкрадуть навіщо відавати кредит якщо є держгарантії малий бізнес реальний який працює не візьме той кредити бо умови такі що проще його не брати ніж брати а от мошейники та казнокради схему мають взяв креди під бізнес план збанкрутував бабки поділив така от в нас держава)))))</p>
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром