Володимир Гунчик вважає створення госпітального округу в Любомлі та Шацьку недостатньо мотивованим

03 Травня 2017, 21:20
1566

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає, що питання визначення кількості госпітальних округів на Волині лежить виключно у площині політичної дискусії. Про це він сказав під час оперативної наради в ОДА 3 травня.

Про це повідомляє «Волинська правда». 

Так, очільник Волині зауважив, що питання щодо госпітальних округів в області наразі є політичною дискусією між виконавчою і законодавчою владою, але у ній не беруть участі спеціалісти.

«Виходить, що всі наші нардепи – це профі в медицині. Прочитайте їхні всі висловлювання, гляньте дебати. І в дорожньому будівництві, і в медицині, і в екології вони професіонали. Давайте таки дамо право вирішувати спеціалістам. Але обов’язково повинна бути чітка позиція головного розпорядника коштів – Міністерства охорони здоров’я. Якщо хтось хоче дебатувати, хай дебатує зі спеціалістами Міністерства, наукових медичних центрів», – висловився Гунчик.

На його переконання, у цій дискусії повинні були б брати участь незаангажовані лікарі, не ті, хто «тягне на себе одіяло центру госпітального округу».

«Я у пресі не бачив жодного виступу лікаря районної лікарні, який би говорив про медичну реформу. У Рівненські області – три госпітальні округи, у Хмельницькій і Тернопільській – три, у Львівській – чотири, і тільки Волинська – вісім», – сказав голова ОДА. До того ж, на його думку, область зациклилася на визначенні центрів госпітальних округів. Натомість, не дискутують про те, як має працювати первинна ланка медицини. А медична реформа, за словами Гунчика, повинна розпочинатися саме із неї.

До того ж, Гунчик додав, що не завжди позиція щодо створення госпітального округу у певному районі є достатньо мотивованою. Зокрема, він попросив очільника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка назвати кількість жителів інших областей, які минулого літнього сезону звернулися за медичною допомогою, відпочиваючи на Шацьких озерах. На що Ващенюк відповів, що до лікарні звернулися приблизно сто людей.

«Це тільки сто людей. Тоді як відпочивальників було аж 100 тисяч. А в нас головна мотивація – відпочивальники там є, тому там має бути госпітальний округ», – висловився Гунчик.

Натомість, Ігор Ващенюк зауважив, що держава фінансуватиме увесь госпітальний округ, а не його центр.

Нагадаємо, що раніше Волиньрада подавала на розгляд Кабміну пропозицію щодо створення в області восьми госпітальних округів. Утім, уряд на такий розподіл не погодився і повернув пропозиції на доопрацювання. Під час же останнього засідання комісії облради з питань охорони здоров’я депутати висловили позицію, що в області варто створити щонайменше п’ять госпітальних округів із центрами у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Любомлі.

Коментарі
04 Травня 2017, 00:37
ГУНЧИКА ЗАВТРА ЗВІЛЬНЯТЬ І ЙОГО ДУМКА АБСОЛЮТНО НЕ ВАЖЛИВА А НАМ ТУТ ЖИТИ І ЛІКУВАТИСЬ
04 Травня 2017, 01:56
ВОНИ що там вопше бум бум
04 Травня 2017, 11:10
Цей Камінь-Кашмарський телепень геть з розому вижив
04 Травня 2017, 11:57
та нехай ващенко з гунчиком одну зміну по діжурать на швидкій в шацьку в розгар сізону тоді щось патякають
04 Травня 2017, 12:02
ЦЕ ГОЛОСИ ЗА ПОРОШЕНКА І СОЛІДАРНІСТЬ
04 Травня 2017, 15:56
Давайте зробимо десять госпітальних округів і далі будемо їздити лікуватись у Львів та Київ. Госпітальний округ це не лікарня і не поліклініка (вони повинні залишитись у Любомлі і Шацьку). Це можливість діагностувати та лікувати реально важкі хвороби на якісному обладнанні.
04 Травня 2017, 16:32
ЦЕ КОНФЕТКА В ГАРНІЙ ОБМОТЦІ А ВСЕРЕДИНІ НІЧОГО А ЛІКУВАТИСЬ ТРЕБА ПО МІСЦЮ ПРОЖИВАННЯ
04 Травня 2017, 18:08
Шановний пане Гуньчику!ТАКІ ЛІКАРНІ як в ЛЮБОМЛІ створюють престиж нашоі області і не важливо що Дибель вам не підконтрольний.Важливо що там створені такі умови для людей яких нема в жодній лікарні області.Там нема проблем в спеціалістах. в обладнанні. ВЧИТИСЯ там треба а не палки вставляти.ПЕРЕСТАНЬТЕ ЗАЙМАТИСЯ ПОЛІТИКАНСТВОМ!
04 Травня 2017, 18:21
Депутати нічого не розуміють в медицині!Червоний директор механік супермен у всіх питаннях і в медецині також.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39