Прикордонники проводять посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю

14 Вересня 2020, 11:34
3474

На сьогодні ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону. Зокрема, посилит охорону даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27».

Заходи тривають, перш за все, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

Наразі збирають та враховують вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

Крім того,прикордонники проводитять безперервне патрулювання нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

Нагадаємо, що протяжність ділянки українсько-білоруського кордону складає більше 1 тис. км, він проходить в межах 5 областей.

 

Коментарі
16 Вересня 2020, 02:12
Непомішалоб підготувати окопи понад кордоном...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024