Тур вихідного дня: їдемо зустрічати осінь на Шацькі озера

09 Вересня 2020, 17:20
16342

Якщо думаєте, чим зайняти теплими вихідними восени, – ласкаво просимо до Шацьких озер.Тут можна покупатися в озері, позбирати грибів чи просто подихати свіжим повітрям. А дорогою можна завітати ще й до сусіднього міста Любомль...

Вихідні на тижні - перші цієї осені, тому провести їх пропонуємо по-особливому, в подорожі. У перші вересневі вихідні рекомендуємо відвідати край озер і лісів - Волинь і найвідоміші там озера - Шацькі. Як доїхати, де жити і чим займатися на Шацьких озерах восени, – пише tochka.net

Київ і Шацькі озера поділяють понад 500 км, тому на дорогу на машині доведеться витратити майже шість з половиною годин. До Шацьких озер можна дістатися і на поїзді. Для цього потрібно їхати з Києва до Ковеля (зараз поїзд в цьому напрямку курсує щодня), а потім пересісти на автобус. Оскільки Шацькі озера є популярним місцем відпочинку, тут розташовані безліч приватних садиб і гостьових будинків для розміщення туристів. За ніч з двох туристів попросять від 200 грн (за розміщення в кімнаті без зручностей), а за будинок цілком - 800 грн за добу.

Відмінний відпочинок на Шацьких озерах можна організувати в будь-яку пору року і осінь не є винятком. У перші дні осені на Шацьких озерах можна продовжувати купальний сезон, а до традиційних розваг додається збір ягід і грибів тутешніх лісах. Туристи тут зможуть знайти і суницю, і чорницю, і ожину, і малину, і журавлину, а також лисички, підберезники і підосичники, маслюки, боровики і ще багато всього.


 

Восени на Шацьких озерах можна зайнятися і еко-відпочинком. Пройтися однэю з еко-стежок або проїхатися на велосипедах. Ну і, звичайно ж, не варто забувати про релакс у озер, адже восени кількість туристів зменшується, так що ніхто не завадить тобі просто насолоджуватися природою і "Голубими очима Волині" (так ще називають озера через чистої води).

  •  Любомль

Другий день можна присвятити релаксу у озер або ж відвідати Любомль - місто, розташоване біля дороги, яка веде від Шацька в Ковель. У назві місто "читається" слово "любов" і це не дивно, адже за однією з версій назва міста походить від фрази "Любо мені тут", яку виголосив волинський князь Володимир Василькович. Головними визначними пам'ятками Любомля, які варто відвідати туристам, є церква Св. Георгія (найдавніша споруда у місті), Троїцький костел - найдавніший римо-католицький храм Волині і палац польських магнатів Браницьких, які тривалий час володіли містом.


 

19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024