Будьте обережними на природі: кліщі атакують

30 Квітня 2017, 09:00
2672

Обережно – кліщі. Лікарі закликають волинян бути обачними, адже зараз саме пік активності цих членистоногих.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Попереду - травневі свята та відпочинок на свіжому повітрі. Небезпека може ховатися у наймальовничіших місцях, які обирають для свого життя кліщі. Їх укуси можуть бути небезпечними. На тілі людини особливо принадливі для цих членистоногих  шия, пахви та шкіра за вухами.

Ці маленькі і, на перший погляд, безпорадні створіння, можуть добряче нашкодити вашому здоров’ю. Лікар епідеміолог Алла Самусь каже: більшість кліщів – носії інфекційних хвороб. Найбільш відомі з них – це вірусний кліщовий весняно-літній енцефаліт  і борильоз, або хвороба Лайма. Віруси або інші збудники розмножуються у тілі кліща і накопичуються у його слинних залозах. При укусі передаються до людини або тварини.

Вже цього року до Луцької міської клінічної лікарні звернулося за допомогою 12 мешканців обласного центру. Медики радять після укусу кліща не займатися самолікуванням. Краще звернутися за допомогою до спеціалістів.

Аби відпочинок на природі був вдалим і приємним, варто дотримуватися простих правил. Вирушаючи на прогулянку, обирайте світлий одяг з довгими рукавами. На голові повинна бути хустина чи шапка. Повернувшись додому, не лінуйтеся ретельно оглянути своє вбрання і шкіру.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024