В Шацькому районному суді відмовили в позові підприємцю, який хоче будувати завод з виробництва деревного вугілля

28 Квітня 2017, 14:50

Підприємцю Віктору Дударчуку в Шацькому районному суді відмовлено у задоволенні позову до Шацької селищної ради.

До Шацького районного суду Волинської області 23 січня 2017 року  підприємець Дударчук В.С. подав позов до Шацької селищної ради Шацького району Волинської області про визнання протиправним і скасування рішення органу місцевого самоврядування та зобов’язання вчинити дії.

Про це інформує офіційний веб-портал "Судова влада України".

В позові підприємець просить суд скасувати рішення Шацької селищної ради восьмого скликання в якому позивачу відмовлено у надані дозволу на розробку детального плану території частини села Вілиця щодо розміщення майданчика з виробництва деревного вугілля.  

Нагадаємо, що  позивачем по даній справі є підприємець Дударчук В.С. який намагався  облаштувати майданчик для виготовлення деревного вугілля  поблизу села Вілиця (за 9 км від районного центру смт. Шацьк). Громада та жителі села категорично проти такого міні-заводу, оскільки вони вважають, що наслідки такого виробництва будуть шкодити здоров’ю людей не тільки села, але і району, також це шкодитиме екології та природі в цілому.

Дана справа викликала обурення та чималий суспільний інтерес  та спровокувала конфлікт жителів села з підприємцем. Жителі блокували будь- яке намагання підприємця готувати та проводити роботи з підготовки та облаштування  майданчика  для виготовлення деревного вугілля.

Рішенням Шацького районного суду  Волинської області позивачу Дударчуку В.С. було відмовлено у задоволенні адміністративного позову про визнання протиправним і скасування рішення органу місцевого самоврядування та зобов’язання вчинити дії. 

Читайте також: 

Вілиця: селяни не бажають, щоб на їхній території виробляли деревне вугілля

Депутати відмовили підприємцю, який хоче виробляти деревне вугілля