У День охорони праці говоримо про безпеку праці та її гігієну

28 Квітня 2017, 12:40
Віталій Богдан 1152
Віталій Богдан

За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) з метою привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Наша держава підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 також визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні.

З нагоди професійного свята вітає усіх працівників Віталій Богдан, страховий експерт з охорони праці Любомльського ВВД ФСС від нещасних випадків (Шацька філія).

-- У цьому році цей День за рекомендацією МОП відзначатиметься під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку праці та гігієну праці».

Найперспективнішою моделлю економічного зростання України є прискорення її інтеграції у світові торговельно-економічні та фінансові структури, знайти своє достойне місце в рейтингу розвинених країн наша країна зможе лише завдяки функціонуванню системи збору реальних вірогідних загальновизнаних безпекових показників трудової діяльності громадян.

Травматизм на виробництві є важливою, але недостатньо усвідомленою проблемою нашого суспільства, для розв’язання якої потрібні систематичні та всебічні зусилля. В середньому щороку в Україні на виробництві гине 400 осіб і 5 тисяч травмується. На підприємствах нашої області у 2016 році було травмовано 181 працівника, у тому числі 20 загинуло.

Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх аспектів травматизму й розроблення заходів з профілактики на рівні підприємств, регіонів і держави.

Бажаю плідної та безпечної праці!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024