ДТП біля Вільшанки: чи склали в поліції протокол на п’яного водія

01 Травня 2017, 22:00
6051

В редакцію видання Район.Шацьк звернувся житель районного центру Ілля Ляшко і повідомив, що в Шацькому відділенні поліції завідомо неправильно задокументували деякі деталі ДТП, вчиненої ним. Зокрема, не склали протокол на п’яного водія, з машиною якого шачанин допустив зіткнення.

-18 квітня на виїзді з села Вільшанка я вчинив дорожньо-транспортну пригоду. Цілком визнаючи свою вину, вийшов з автомобіля і підійшов до машини потерпілого, щоб поцікавитися станом здоров’я пасажирів і водія – як згодом з’ясувалося, жителя села Кошари Михайла Сивохи. Останній знаходився в стані алкогольного сп’яніння – це було видно неозброєним оком, він наголосив, що жодних претензій до мене не має, і запропонував ситуацію залагодити мирно, без поліції. Утім, я таки викликав поліцію, як того вимагає закон, зателефонувавши на 102, - починає розповідати Ілля.

За деякий час на місце пригоди прибув екіпаж групи реагування Шацького відділення поліції. Поліцейські зафіксували факт аварії, після чого обоє водіїв поїхали в Шацьку районну лікарню на медичне освідчення щодо виявлення стану алкогольного сп’яніння.

-Крім двох водіїв – мене і прикордонника Сивохи - на освідчення чомусь привели і пасажира іншого авто – жінку. В мене алкоголю не виявили, що й було задокументовано, тверезою була і жінка. Коли черга дійшла до другого водія, черговий лікар Світлана Крецу запитала в нього: «Це ви були за кермом?». Той відповів: «Так. Я вже два дні п’ю». Мене не було в кабінеті, де проводився огляд, але я чув розмову лікаря через двері. Всім трьом видали копії актів медичного огляду. Коли ми приїхали в відділення поліції, почалися чудеса. На мене склали протокол за вчинення ДТП, а на водія за перебування за кермом у нетверезому стані – ні. Згодом я взнав, що в поліції задокументували неправдивий факт – а саме що за кермом автомобіля перебував не п’яний прикордонник, а …  твереза жінка, - розповідає Ілля.

Через деякий час шачанину розповіли, що прикордонник хвалився в селі, мовляв, він усі «питання порішав» і штраф не платитиме.

Ілля Ляшко обурений таким поліцейським свавіллям:

-Чому військовозобов’язаний дозволяє собі кермувати в стані алкогольного сп’яніння, а в поліції не лише не карають порушника, а й покривають цей інцидент? В селі розповідають, що бачать п’яного прикордонника за кермом досить часто, проте відповідальності за це він не несе ніякої. Саме тому і почувається безпечно, бо знає, що все «порішають». А не дай Бог дитина вибіжить на дорогу, коли він буде їхати п’яним?

Житель Шацька хоче всього-на-всього справедливості. Телефонував на «гарячу лінію» поліції і Держприкордонслужби – і там, і там порадили написати заяву на ім’я начальника Шацького відділення поліції. Проте після всього, що сталося, Ілля не вірить, що керівництво поліції спроможне вирішити все по закону.

Начальник Шацького відділення поліції Віталій Мархальчук відмовився коментувати ситуацію, зауважив лише в телефонній розмові, що протокол про адміністративне правопорушення відповідно до статті 130 Кодексу України  (керування транспортним засобом у стані алкогольного  сп'яніння) на громадянина Сивоху таки був складений, матеріали будуть передані до суду.

Нагадаємо, відповідно до Статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 10 200 грн.) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Коментарі
02 Травня 2017, 01:09
То він ніколи тверезий не буває
02 Травня 2017, 01:28
<p>То це ж собутильник начальника</p>
02 Травня 2017, 02:39
Сум і злість викликає ця ситуація. Було б добре, щоб редакція висвітлювала подальший рух справи. Публічність мотивує до справедливості.
02 Травня 2017, 10:04
А ніхто не задумувався якого милого робив у Вільшанці Ілля Ляшко, і яким потрібно бути тормозом щоб не побачити спереду машину, та втаранити її, це було навмисно підстроєно.
02 Травня 2017, 13:05
І те,що сивоха пяний за кермом теж навмисно підстроїно. І що жінку оформили водієм-випадкова випадковість)))) а буди в будь-якому місці будь хто може, звідки вам знати в кого які справи можуть бути. Через безвідповідальних пяних шишок сотні смертей і аварій на дорогох, а все тому, що впевненні в своїй безнаказаності.
02 Травня 2017, 13:30
Авжеж навмисно, а начальник полiцij по добротi своjй покривае ? Напевно навiть не зiзвонювались з начальником прикордонного вiдiлку щоб (порiшать) внас завжди роблять дуракiв з тих хто принципiально не хочет(порiшать)!
02 Травня 2017, 19:10
Чому Ілля був у Вільшанці - це його особиста справа, адже мова не про це, А ПРО П"ЯНОГО ВОДІЯ
03 Травня 2017, 00:02
ЗВІДТИ І БЕРУТЬСЯ В НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІІ ЧОТИРИ АВТІВКИ ДОРОГОВАРТІСНИХ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ І НЕРУХОМІСТЬ ОЦЕ РЕФОРМА СУПЕР.ЗА ТАКЕ ВБИВАЛИ НА МАЙДАНІ??????????????
03 Травня 2017, 00:17
Те шо Сивоха був зарульом якось доказано? Є фото відео документування, свідки, чи ше щось? Якшо Ляшко такий розумний що догадався написати вредакцію, то чомусь зняти пяного Сивоху на відео, чи знайти свідків він недогадався, а опамятався через півмісяця потому, треба було почекати зрік,і ще додуматись тоді написати
03 Травня 2017, 02:39
На сьогоднішній день не кожен має можливість купити телефон з відео камерою, і в такій ситуації не зразу подумаєш за свідків. Доречі в статі пише що Сивохо їздив по селі і вихвалявся що поришав
03 Травня 2017, 03:43
Я вважаю що пьяних виродків треба наказувати!!!! Якби він збив вашу дитину то Ви б говорили по іншому, і ви вчинили би "самосуд над цим злочинчем".... Не треба ображати законослухняного громадянина який перший з усіх вирішив " не мовчати"....
03 Травня 2017, 03:54
Багато можна говорити.... Дякувати можуть сказати тільки декілька людей за те, що Ілля зробив... Збив би він " не дай Бог Вашу дитину ,чи рідну людину Ви б так не говорили...." вчинили би самосуд.... Знайте за що голосували... Думайте про наслідки, і не мовчіть.... Будьте людьми!!! Деякі захищають винного... Значить Ви за свавілля і " безпорядок"...
03 Травня 2017, 04:01
Коментар &quot;Судді&quot; <br/> Якщо не знаєте всієї ситуації то не треба говорити що я так пізно написав в редакцію. Я чекав справедливого рішення... <br/> На слідуючий день &quot; рішало хвалиться що він все порішав&quot; я на це не згіден!!!! Чому на мене штраф за ДТП? А на нього нічого??? Він особливий???
03 Травня 2017, 12:12
Ілля, А звідки ви знаєте що протокол не складено? Зі слів того Сивохи? Ну тоді з вашого боку вбачається розповсюдження неправдивих чуток...Раджу: Зайдіть в поліцію і ознайомтеся з матеріалами справи, і все стане на свої місця. Ви на це маєте право!
03 Травня 2017, 13:26
Протокол не був складений в той вечір. Якби склали протокол то вилучили б права, а він вихвалявся ними на слідуючий день. Думайте і не пишіть неправильну інформацію
03 Травня 2017, 13:27
Протокол не був складений в той вечір. Якби склали протокол то вилучили б права, а він вихвалявся ними на слідуючий день. Думайте і не пишіть неправильну інформацію
03 Травня 2017, 20:24
Iллюха красава,хоть хтось добиваться за справедливiсть,якби простого зупинили за п'янку-протокол на мiсцi,а таким ху....м можна,мажори-синюшникi.
03 Травня 2017, 20:36
Я просто в шоцi з наших суддiв ,з полiцii якби ихав старий дид випивший його штрафонули незадумуючись i склали протокол i нiхто про це й незнав би а коли мова йде про погранца то i наш суд гуманний його прикриваэ.
03 Травня 2017, 20:36
Я просто в шоцi з наших суддiв ,з полiцii якби ихав старий дид випивший його штрафонули незадумуючись i склали протокол i нiхто про це й незнав би а коли мова йде про погранца то i наш суд гуманний його прикриваэ.
03 Травня 2017, 20:44
Звичайно наш гуманний суд зробить так що Сивоха не був за рульом авта тож краще повiрити нашiй (чеснiй) полiцii нiж звичайнiй людинi.Якби ихав якийсь дi дусь пiдвипивший його б вiдразу штрафонули без розголосу а тут щось не то....
03 Травня 2017, 21:38
Ганьба та сором таких посадовців потрібно звільняти або за грати , Сивоха військовослужбовець нащо дивиться нього начальство, чи вони такі самі як їх підлеглі
04 Травня 2017, 01:38
питання в іншому доки буде корумпована судова і поліцейська система у нас нічого не зміниться діда будуть штрафувати а чиновники збоку будуть посміхатись і купляти інфініті
04 Травня 2017, 17:09
Будьте чесними по вiдношенню до звичайних людей а то ви тiльки i чекаэте поки в карман щось покладуть
06 Травня 2017, 13:22
Чув що Сивоху звільняють? Правда чи ні?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024