Шацькі школярки - призери Чемпіонату Волині зі спортивного орієнтування

26 Квітня 2017, 21:30
2178

Юні туристи Шацького району взяли участь  у 45-му відкритому Чемпіонаті Волині зі спортивного орієнтування.

Змагання відбулися 19-21 квітня в смт Маневичі. Понад 230 орієнтувальників три дні змагались за право бути першими, - інформує Наталія Німець, керівник гуртків Шацького БДЮТ.

Команду Шацького району представляли вихованці гуртка «Спортивний туризм» БДЮТ, учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо та с. Світязь. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, давали можливість спортсменам проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості. Електронна система відмітки, яка застосовувалась на змаганнях, дозволяла учасникам відразу побачити свій результат та рейтинг у групі, а також характеристику руху по дистанції.

У перший день спортсмени змагались на спринтерських дистанціях на території місцевого парку.  Всі наші учасники вдало їх здолали і принесли бали для команди.

 Найскладнішими були дистанції другого дня, облаштовані в лісовому масиві поблизу Маневичів.  Спортсмени долали понад 6 км в старших групах та близько 2 км в молодших. Складності додавала і сама місцевість, для подолання якої велике значення відігравало вміння орієнтуватись по рельєфу, визначати азимут та рухатись за ним. І від того, наскільки вміло та грамотно діти застосовували свої вміння на змаганнях, залежав їх результат. Кращими були Мартинюк Ірина, Базилюк Ярослав, Куран Ярослав, Никонюк Марія, Німець Андрій, Мазурок Віталій, Куран Віталій.

На третій день відбувся старт 2-етапної естафети. Три вікові команди зайняли четверті місця, а дівчата середньої  групи вийшли в лідери і зайняли третє місце. Переможців  Кот Аліну та Ковальчук Іванну   нагородили дипломами Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій та медалями.

Особлива вдячність батькам вихованців за допомогу в організації поїздки.

 

                                                      

 

Коментарі
27 Квітня 2017, 01:52
Так тримати !!!!!!!!!!!
27 Квітня 2017, 12:30
Вітання дітям та керівнику гуртків!
27 Квітня 2017, 14:26
Найщиріші вітання. Так тримати. Нових перемог юним туристам.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024